0 نظر
190 بازدید

مقصر تخریب بیمارستان را در زلزله قاضی تعیین می کند/واکسیناسیون دیفتری و کزاز برای زلزله زدگان

double-quot

تهران-جارپرس-سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام اجرای واکسیناسیون دیفتری و کزاز برای زلزله زدگان گفت: با توجه به ماندن مردم زیر چادر احتمال بروز سرماخوردگی بین زلزله زدگان وجود دارد و مشکلی در ارائه خدمات بهداشتی به آنان نداریم.

کد خبر : 23770
تاریخ انتشار : دوشنبه 29 آبان 1396 - 9:50
مقصر تخریب بیمارستان را در زلزله قاضی تعیین می کند/واکسیناسیون دیفتری و کزاز برای زلزله زدگان

به گزارش جارپرس از ایرنا، ایرج حریرچی روز دوشنبه در نشست خبری وزارت بهداشت در پاسخ به پرسش درباره وضعیت بهداشتی زلزله زدگان افزود: از نظر وزارت بهداشت، مسائل بهداشتی دو دسته است، یک دسته ارائه خدمات بهداشتی و درمانی توسط وزارت بهداشت است که هیچ مشکلی از این نظر نداریم، ارائه خدمات درمانی ادامه دارد و حتی واکسیناسیون دیفتری و کزاز نیز برای زلزله زد گان انجام می شود.
وی افزود: البته با توجه به اکثر زلزله زدگان زیر چادر زندگی می کنند با توجه به سرمای هوا احتمال اینکه تعدادی از آنان دچار سرماخوردگی شوند، وجود دارد اما یک دسته از مسائل بهداشتی به مسائلی مانند تامین حمام، توالت بهداشتی، ضد عفونی کردن آب آشامیدنی، یا دفع بهداشتی زباله یا تامین غذای سالم است که اجرای این اقدامات وظیفه وزارت بهداشت نیست و دستگاه های دیگری در این زمینه مسئولیت دارند.
حریرچی در پاسخ به این پرسش که آیا از دستگاه های دیگر اجرای این خدمات بهداشتی را مطالبه می کنید یا نه گفت: مطالبه می کنیم اما نه از طریق رسانه ها، به هر حال مسائل زیادی وجود دارد از جمله اینکه عده زیادی از مردم به دلایل مختلف از جمله نبود اعتماد به دستگاههایی مانند هلال احمریا نهادهای دیگر کمک هایشان به مستقیم به مناطق زلزله زده می آورند، که کار درستی نیست زیرا همین افراد نیز خودشان نیاز به غذا دارند، یا زباله تولید می کنند و حضورشان در مناطق زلزله زده ممکن است مشکلاتی ایجاد کند.
وی گفت: برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی تا زمانی که مردم زلزله زده نیاز داشته باشند، در کنارشان خواهیم بود و با استفاده از اطلاعات سامانه سیب بیماران خاص شامل هموفیلی ها، تالاسمی ها و دیالیزی ها شناسایی شده اند و خدمات رسانی به آنان شروع شده است.
حریرچی افزود: خانه های بهداشت نیز با استفاده از کانکس در محل استقرار یافته و هیچ مشکلی در ارائه خدمات بهداشتی در مناطق زلزله زده وجود ندارد.
وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار ایرنا که آیا لازم است با توجه به سرما کانکس جایگزین چادر برای زلزله زدگان شود، توضیح داد: ما طبق مکاتبانی که با دستگاه های دیگر داشته ایم، لزوم ایجاد اسکان موقت و تسریع در ایجاد مسکن دائم را اعلام کرده ایم اما اینکه از چه نوع مسکن برای اجرای این فرآیند استفاده شود در اختیار دستگاه های متولی است.
قائم مقام وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه مسئولیت خراب شدن بیمارستان نوساز اسلام آباد غرب در زلزله با چه کسی است گفت: طبق مواد ۱۷، ۱۸، ۲۲ و ۳۲ شرایط عمومی پیمان، مسئولیت ایمنی سازه ها با پیمانکار است که باید طبق دستورات مهندس مشاور عمل کند و اگر قصوری صورت گرفته باشد باید پاسخگو باشد.
وی گفت: وزارت بهداشت مجری ساخت این بیمارستان نبوده و مجری ساخت آن وزارت مسکن بوده است، مهندس مشاور نیز که مرجع ذی صلاح است می تواند ایمن بودن سازه را تایید کند که این کار را کرده است، در هر صورت وزارت بهداشت از پیمانکار بیمارستان شکایت کرده است و مرجع صلاحیت دار برای تعیین مقصر قاضی پرونده است.
حریرجی افزود: با توجه به اینکه قبل از زلزله اصلی یک پیش لرزه ۴٫۳ ریشتری آمده بود، بیمارستان در زمان زلزله اصلی تخلیه شده بود و هیچ فردی اعم از بیمار یا پزشک و پرستار در بیمارستان تخریب شده در اسلام آباد غرب کشته نشده است.

*تعداد مصدومان زلزله به ۱۲ هزار و ۳۸۶ نفر رسید
وی گفت: طبق آخرین آمار وزارت بهداشت، در زلزله استان کرمانشاه ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم در بیمارستان ها پذیرش شدند که از این تعداد هشت هزار و ۳۷۷ نفر سرپایی درمان و دو هزار و ۱۸۸ نفر در بیمارستان های کرمانشاه بستری شدند که از این تعداد ۳۷۲ نفر هنوز بستری هستند و ۳۹۱ مصدوم نیز به بیمارستان های تهران،کرج و همدان اعزام شدند.
حریرچی افزود: هزار و ۳۷۳ عمل جراحی در بیمارستان های کرمانشاه برای مصدومان زلزله انجام شد و در مجموع با احتساب اعمال جراحی در تهران، کرج و همدان تاکنون هزار و ۵۵۰ عمل جراحی برای نجات زلزله زدگان انجام شده است.
وی ادامه داد: تعداد کشته های زلزله نیز بیش از ۴۰۰ نفر است و فقط دو مصدوم در حین انتقال به بیمارستان یا در بیمارستان فوت کردند که به هیچوجه آمار بالایی نیست، تعداد افرادی که دچار قطع عضو شدند نیز به زحمت به تعداد انگشتان دو دست می رسد و عمل های پیوند عضو نیز همگی موفقیت آمیز بودند.
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: برخی از مصدومان زلزله تا سالها به پیگیری درمان و خدمات بهداشتی یا خدمات سلامت روان نیاز دارند که وزارت بهداشت تا آخر در کنارشان خواهد بود.
وی افزود: نیازهای زلزله زدگان در روزهای اول بیشتر چادر و پتو و لباس و تغذیه بود که این موارد اکنون تامین شده است و حتی با حضور و مشارکت مردم تعداد پتو و لباس های ارسال شده بیش از نیاز زلزله زدگان است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.