0 نظر
5 بازدید

محمد هاشمی: نتیجه وفاق باید حل مشکلات مردم و بحران های کشور باشد

double-quot تهران- جارپرس - عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام،گفت: وفاق سران قوا و در ابعاد وسیعتر آن وفاق بین حاکمیت و مردم در شرایط امروز امری الزام‌آور و یک ضرورت برای بهبود روابط و عملکرد قوای مختلف و در نهایت حل مشکلات مردم و بحران های کشور است.
کد خبر : 148488
تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 بهمن 1403 - 10:18
محمد هاشمی: نتیجه وفاق باید حل مشکلات مردم و بحران های کشور باشد

به گزارش جارپرس از ایرنامحمد هاشمی رفسنجانی  در ارزیابی خود از موضوع ضرورت وفاق میان سران سه قوه،گفت: وفاق سران سه قوه، امری مهم و تأثیرگذار است؛ چرا که هر کدام از این قوا، پیروانی دارند و افرادی با آنها همراه هستند و مسئولیت‌هایی در راستای حل مشکلات کشور و بهبود وضعیت جامعه و مردم بر عهده دارند که درصورت رفع اختلافات و ایجاد انسجام و وفاق می توان به بهبود اوضاع امیدوار شد.

وی افزود: نکته حائز اهمیت این است که مطابق قانون اساسی، قوا از یکدیگر تفکیک شده‌اند و هرکدام وظایف و مسئولیت‌های خاص خود را دارند. هر قوه باید به وظایف خود عمل کند و پاسخگو باشد. عملکرد خوب یا بد یک قوه، ارتباطی به سایر قوا ندارد، زیرا هر قوه مسئول عملکرد خود است یعنی هر قوه وظایفی دارد که باید انجام دهد اما وقتی در سیاست ها و اجرا هدف مشترکی به عنوان حل مشکلات کشور با محوریت وفاق وجودداشته باشد می توان به تحقق اهداف امیدوار بود.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اعتقاد به اینکه اگر سران قوا براساس قانون، مسئولیت خود را به درستی انجام دهند و در کار یکدیگر کارشکنی نکنند، تأثیر مثبتی بر بیش از ۹۰ درصد جامعه می گذارد و رضایت مردم را به همراه خواهد داشت، عنوان کرد: از این رو وفاق سران قوا امری الزام‌آور و یک ضرورت برای بهبود روابط و عملکرد قوای مختلف است.

هاشمی‌رفسنجانی با بیان اینکه اگر هر قوه وظایف خود را به‌درستی انجام دهد و کارشکنی نکند، مشکلات به‌مراتب کمتر خواهند شد، ادامه داد: البته ممکن است عده‌ای تندرو هم باشند که از هیچ‌کدام از قوا تبعیت نکنند و کار خودشان را انجام دهند، اما تعداد آنها قابل توجه نیست و در نهایت ۴ یا ۵ درصد جامعه را تشکیل می‌دهند که در مقایسه با اکثریت، اهمیت چندانی ندارند.

وفاق، همکاری و همدلی سران قوا و مسئولان زمینه حکمرانی مطلوب در جامعه است

وی بیان کرد: آنچه که مهم است، وفاق، همکاری و همدلی سران قوا و عدم خنثی‌سازی عملکرد یکدیگر است. آنها باید به وظایف خود به‌درستی عمل کنند. این رویکرد، زمینه را برای حکمرانی مطلوب در جامعه تا حد زیادی فراهم می‌کند.

عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره هجمه‌های وارده به برخی از مقامات کشور از جمله روسای سه قوه و رئیس قوه قضائیه و کشاندن قوه قضاییه به بازی‌های سیاسی گفت: همانطور که قبلاً اشاره شد، هر یک از قوا وظایف و مسئولیت‌های خاص خود را دارند و انحراف از این مسئولیت‌ها، منجر به ایجاد کمبود و نقص در کارکرد آن قوه می‌شود. بنابراین، وحدت و انسجام قوا و همدلی و همراهی، راهی است که به وفاق منجر می‌شود و در حل مشکلات کشور بسیار مؤثر است.

هاشمی‌رفسنجانی درباره اینکه اتهام زدن به مسئولان کشور، خوراک برای دشمنان و مخالفان نظام فراهم و تفرقه ایجاد می‌کند، بیان کرد: بدون شک همینطور است. وقتی دروغ، تهمت و نسبت‌ ناروا و افترا به مسئولان کشور زده می‌شود و مورد هجمه قرار می‌گیرد، ضد انقلاب و مخالفین نظام که اتکای اصلی آنها بر شایعات و دروغ است، فرصت پیدا می‌کنند تا با تضعیف حاکمیت، کارایی آن را کاهش دهند.

وی درخصوص برخی افراط گرایی ها در قالب اعتراض های خیابانی نیز تصریح کرد: کلمه «اعتراض» مفهوم خودش را به همراه دارد به این معناست که فردی نسبت به موضوعی که با آن موافق نیست، اعتراض می‌کند. اعتراض می‌تواند به این صورت باشد که فردی بگوید «من این حرف را نزده‌ام» یا «این کار درست نیست» در واقع، اعتراض بیان مخالفت با موضوعی است که مورد قبول فرد نیست اما اعتراض به معنی توهین، افترا و حکم دادن نیست که به عنوان مثال کسی را اعدام کنند و اگر اینگونه باشد دیگر اعتراض نیست، بلکه تخریب و تهمت است.

عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: اعتراض نیازی به مجوز ندارد اما اگر کسی می‌خواهد تظاهرات راه بیندازد، باید از وزارت کشور مجوز دریافت کند. اعتراض اگر صرفاً بیان مخالفت باشد و نه تهمت و افترا، به این صورت است که فردی سخنی را بیان می‌کند و دیگری می‌گوید «من با حرف شما موافق نیستم». در این حالت، موضوع مشخص است.

هاشمی‌رفسنجانی ادامه داد: اگر افرادی بخواهند تجمع یا تظاهرات داشته باشند، قوانین خاص خود را دارد و باید مجوز داشته باشند. همچنین باید مسئولیت این تجمع را بپذیرند، زیرا ممکن است در جریان تجمع مشکلات و مسایلی پیش بیاید از این‌رو نمی‌توان بدون رعایت قانون تظاهرات به راه انداخت.

باید با افرادی که خلاف اخلاق رفتار می‌کنند طبق قانون برخورد شود

وی در ارزیابی خود از هدف افرادی که به جای استفاده از مسیر قانونی، در کف خیابان‌ اقدام به پیگیری مطالبات خود می‌کنند و مسئولان را متهم می‌سازند؟ گفت: این سوال را باید از خود افرادی که در خیابان چنین اقداماتی انجام می‌دهند پرسیده شود. طبیعتاً کسی که تهمت می‌زند یا خلاف اخلاق رفتار می‌کند، باید با او برخورد شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.