قاسمی: انگلیس از سازوکارهای بین المللی برای دفاع از متجاوز استفاده می کند

تهران-جارپرس-سخنگوی وزارت امور خارجه با انتقاد از رفتار انگلیس نسبت به بحران یمن گفت: رفتار غیرصادقانه ای از این کشور می بینیم و به رغم شعارهایی که درمورد حل و فصل صلح آمیز بحران یمن می دهد از سازوکارهای بین المللی برای دفاع از متجاوز استفاده می کند.

به گزارش جارپرس از ایرنا، بهرام قاسمی روز دوشنبه در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره توییت سفیرایران در لندن مبنی بر اشتراک نظر دو کشور در بحران یمن و طرح پیشنهادی این کشور در شورای امنیت سازمان ملل اظهار داشت: همه مسائل را نمی توان در حوزه سیاست خارجی به هم متصل کرد.
وی ادامه داد: با توجه به سرعت تحولات، وضعیت منطقه می تواند دستخوش دگرگونی های بسیاری باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: در جریان سفر معاون سیاسی وزیر امور خارجه به لندن فرصت داشتیم تا درباره مسائل دوجانبه و منطقه ای گفت وگوهایی داشته باشیم. این گفت وگوها قرار است که به صورت دوره ای بین دو کشور صورت می گیرد و هر ۶ ماه به نوبت در یکی از پایتخت ها برگزار می شود.
قاسمی گفت: در این سفر دو طرف درمورد یمن با هم گفت وگو کردند و ما سعی می کنیم از هر فرصتی برای برون رفت یمن از بحران استفاده کنیم و با دولت انگلیس هم در این خصوص گفت و گو شد.
وی یادآور شد: اما این به بدان معنا نیست که انگلیس سیاست های خود را دنبال نکند. ما رفتاری غیرصادقانه ای از انگلیس می بینیم و به رغم شعارهایی که در مورد حل و فصل صلح آمیز بحران یمن می دهد درنهایت سعی می کند از سازوکارهای بین المللی برای دفاع از متجاوز استفاده کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه درمورد قطعنامه پیشنهادی انگلیس که قرار است امروز به رای گذاشته شود، گفت: در مورد این قعطنامه باید تا بعد از ظهرامروز صبر کنیم و آن وقت شاید بتوانیم در باره آن صحبت کنیم.
قاسمی همچنین در پاسخ به سوالی درباره ادعاهای ترامپ در خصوص تهدیدات سایبری و مقابله با سپاه پاسداران اظهارداشت: فکر می کنم خیلی نباید این سخنان بی ارزش که دائم تکرار می شود را جدی تلقی کرد.
وی تصریح کرد: ایالات متحده در فرافکنی و اتهام زنی به ایران تجربه زیادی دارد. این رفتارها به دهه های قبل بر می گردد و داستان هم ادامه خواهد داشت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره قطعنامه ای که قرار است امروز درباره ارسال سلاح به یمن مطرح شود، اظهار داشت: ما به یمن سلاح ارسال نمی کنیم، اظهاراتی که دراین خصوص مطرح می شود فرافکنی کسانی است که می خواهند از وضعیت موجود علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده کنند.
**ایران بر توقف تجاوز عربستان به یمن تاکید دارد
قاسمی با تاکید بر این که ما هیچ گونه ارسال سلاح به یمن نداریم، تاکید کرد آنچه مدنظر جمهوری اسلامی ایران است، توقف تجاوز عربستان و ائتلاف تحت رهبری آن به یمن است که این کشور را با بحران بزرگ مواجه کرده است و امیدواریم در مسیر حرکت کنند که وضعیت یمن را پیچیده تر نکنند.
وی تصریح کرد: چنین قطعنامه ای کمکی به وضعیت یمن نکرده و وضعیت را پیچیده تر خواهد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه باردیگر درباره سیاست های دولت انگلیسی گفت: ما شاهد تناقض در گفتار و رفتار این کشور هستیم اما آنچه در یمن اتفاق می افتد ماحصل صدور تسلیحات انگلیس و آمریکا است که بر سر مردم یمن آوار می شود.
قاسمی در عین حال یادآور شد: در روزهای گذشته ایران با بسیاری از اعضای شورای امنیت رایزنی و تبادل نظر و سعی کرد با توجه به شناختی که از منطقه و یمن دارد، توجه آنها را به فاجعه ای که قطعنامه می تواند در منطقه ایجاد نماید، جلب کند.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر رییس جمهوری به هند اظهار کرد: روابط دو کشور در سال های گذشته رو به رشد بوده و در نهایت این روابط منجر به سفر رییس جمهوری به این کشور شد که در پی سفر خرداد ماه سال گذشته آقای مودی به تهران انجام شد.
وی ادامه داد: در این سفر اسناد زیادی بین دو کشور امضا شد و تفاهم های خوبی در حوزه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی انجام و برای نخستین بار گروه دوستی – پارلمانی ایران و هند در مجلس شورای اسلامی تشکیل شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: گروه دوستی – پارلمانی ایران در هند به سر می برد و با همتایان خود مذاکراتی خواهد داشت.
قاسمی به نقش گروه های دوستی – پارلمانی در توسعه روابط دو کشور اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار است که این گروه با هند تشکیل می شود و منتظر هستیم بعد از سفر هیات ایرانی از هند، گروه دوستی – پارلمانی هند هم تشکیل شود و دو طرف به طور منظم در تماس و تبادل نظر باشند.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره توییت وزیر امور خارجه ایران بعد ازکنفرانس والدای مبنی بر این که روسیه می تواند به تغییر الگو در خلیج فارس کمک کند و این که آیا می توان توییت را به معنای دعوت از این کشور برای میانجی گری بین ایران و عربستان تلقی کرد، گفت: با توجه به نوع روابط ایران و روسیه و جایگاه این کشور در غرب آسیا، همکاری های مستمری بین دو کشور وجود دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: ایران و روسیه در مورد سوریه و همچنین مبارزه با تروریسم همکاری های مشترک دارند که در نوع خود بی نظیر است و این همکاری ها می تواند در کمک به صلح و امنیت در منطقه مثمر ثمر باشد.
قاسمی افزود: اگر مصالح کلی منطقه را مدنظر قرار دهیم، همکاری های ایران و روسیه و همه کشورهای منطقه می تواند برای منطقه و مردم مفید و مثمر ثمر باشد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره روابط ایران و اروپا و گفت و گو درباره مسائل منطقه ای بین دو طرف اظهار داشت: ما درباره موضوعات دوجانبه، منطقه ای و بین المللی با همه کشورها گفت و گو و رایزنی می کنیم و اگر این رفت و آمدهای سیاسی و دیپلماسی بین مقامات کشورها را برداریم چیزی از روابط کشورها باقی نمی ماند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: ما مشکلی برای گفت و گو و رایزنی ها با همه کشورهایی که با آنها روابط داشته ، نداریم و می توانیم همچون گذشته با اروپا این گفت و گوها را داشته باشیم اما اگر مذاکره درباره مسائلی باشد که ایران قبلا درباره آنها موضع خود را اعلام کرده باشد چنین مذاکراتی نخواهیم داشت و ما مذاکره ای با دیگر کشورها درباره سیاست های منطقه ای جمهوری اسلامی نخواهیم داشت.
قاسمی تصریح کرد: ایران کشور مستقلی است و در مورد سیاست های منطقه ای و چگونگی روابط با همسایگان و کشورهای پیرامونی خود درتهران تصمیم می گیرد و اجرا می کند. اما این موضوع با گفت و گو و تبادل نظر متفاوت است.
**روابط ایران و فرانسه به ویژه در عرصه اقتصادی مسیر رو به رشدی را طی می کند
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درمورد زمان سفر لودریان وزیر خارجه فرانسه به تهران هم گفت:این سفر در دستور کار است ولی تاریخ دقیق آن را نمی دانم ، باتوجه به نوع روابط ایران با فرانسه و اهمیت این کشور در اروپا موضوعات مختلفی برای گفت و گو بین دو طرف در دستور کار است.
قاسمی با بیان این که روابط دوجانبه به ویژه در حوزه اقتصادی مسیر رو به رشدی را طی می کند، اظهار داشت: گذشته از روابط دوجانبه مسائل غرب آسیا و خلیج فارس و تحولات جهانی هم می تواند مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.
به گزارش ایرنا در ادامه نشست خبری از قاسمی سوال شد با وجود تصویب قطعنامه آتش بس در سوریه درگیری ها در عفرین ترکیه ادامه دارد، چه برنامه ای برای اجرایی شدن آتش بس در این مناطق دارید.
وی پاسخ داد:در حوزه سیاست خارجی هیچ وقت این مسائل تضمینی نداشته و نخواهد داشت ضمن این که در محیطی مثل سوریه که بازیگران زیادی در آحضور دارند چنین قطعنامه و تفاهماتی هم می تواند مورد خدشه قرار گیرد.
وی افزود: امیدواریم این قطعنامه بتواند اجرایی شود و فضای مناسبی برای امداد رسانی در تمامی مناطق سوریه صورت بگیرد و مردم سوریه که با آلام زیادی روبرو هستند نیاز مبرم به جلوگیری از کشتار و خشونت و امدادرسانی دارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درمورد دیدار یکی از مقامات آمریکایی با سرکرده منافقین اظهار داشت: این اقدامات دخالت آشکار در امور داخلی کشور و حمایت از تروریسم است، باوجود شعارهای زیادی که آمریکایی ها می دهند، کارنامه آنها برای مردم ایران و منطقه روشن است.
قاسمی با بیان این که حتی اسناد آمریکایی ها درباره تروریست بودن این گروه مشخص است، تصریح کرد: این اقدام آمریکایی ها بر ادامه اقدامات خصمانه ملت ایران است و ما آن را پیروی از استانداردهای دوگانه می دانیم و این هم از همان رفتارهایی است که آمریکا به خاطر آن از جانب مردم ایران محکوم می شود.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تعیین زمان انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس اظهارداشت: مواضع جمهوری اسلامی ایران در این خصوص کاملا روشن است و هر گونه که بتوانیم در تماس با سایر کشورهای اسلامی در این باره رایزنی خواهیم کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: این اقدام از سیاست های بسیار غلط آمریکایی ها است که در نهایت در آینده تاوان آن را خواهند داد. آمریکایی ها باید به واقعیات منطقه و حق مسلم مردم فلسطین و انچه میان مسلمانان مطرح است، توجه کند.
قاسمی خاطرنشان کرد: نیاز به اجماع و حرکت جدی در جهان اسلام وجود دارد و امیدوارم جهان اسلام بتواند در این زمینه حرکت به سزایی دنبال کند.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره همکاری های هسته ای واشنگتن – ریاض گفت من اطلاع دقیقی درباره مکانیزم فنی و همکاری های دو کشور در حوزه هسته ای ندارم اما این اقدام را باید طنز تلقی کرد چرا که عربستان از زیرساخت های لازم و توانمندی فنی برخوردار نیست و هر چیزی را نمی توان با دلار خریداری و نگهداری کرد و این یک موضوع حساس است.
سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد شاید در یک فضای جنگ روانی و تبلیغات خاص در مقطع کنونی که روابط دو کشور وضعیت خاصی دارد بتوانیم بررسی کنیم اما این اقدام موضوعی است که ما رصد می کنیم.
قاسمی در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات سردار باقری درباره قطعنامه آتش بس در سوریه و اقدامات ایران برای کاهش بحران در آن کشور گفت: تماس هایی بین سه کشور که روند آستانه را دنبال می کردند، وجود دارد و با دولت سوریه هم رایزنی می کنیم.
وی تصریح کرد: خشونت و کشتار قطعا مورد رضایت جمهوری اسلامی نیست ما از گذشته هم برای بازگشت امنیت و ثبات به سوریه تلاش کرده ایم.
وی ابراز امیدواری کرد قطعنامه شورای امنیت بتواند حتی در کوتاه مدت فضایی برای بازگشت آرامش و جلوگیری از کشتار در غوطه شرقی و دمشق ایجاد کند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰