شبکه آمریکایی: دولت عربستان بهای بنزین را ۸۰ درصد افزایش می دهد



به گزارش جارپرس از ایرنا، این شبکه اقتصادی به این بهانه مصاحبه ای با علی تقی معاون امور سهام بانک سرمایه گذاری اماراتی ‘رسمله’ انجام داد و با اشاره به این موضوع حساس که به گفته مجری اجرای آن به تاخیر افتاده بود، از وی پرسید که آیا این افزایش شدید قیمت تاثیری بر سرمایه گذاری این بانک در عربستان می گذارد؟
تقی پاسخ داد: این برنامه جزیی از برنامه اصلاحاتی است که شامل حذف یارانه ها و بهبود هزینه کرد منابع و نقدینگی دولتی می شود. این (افزایش قیمت بنزین) به فراموشی سپرده نشده بود و دیر یا زود انجام می شد. این (اصلاحات اقتصادی) برنامه ای چند ساله است که بخش های آن گاه به گاه اجرا می شود.
به عقیده تقی، این اصلاحات اقتصادی باید مرحله به مرحله انجام شود وگرنه اجرای یکباره آن به اقتصاد عربستان شوک وارد می کند وبه همین دلیل صندوق بین المللی پول و برخی از کارشناسان خواهان اجرای آرام این برنامه شده اند.
وی یادآور شد که افزایش بهای بنزین در دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عمان و امارات متحده عربی نیز اجرا شده است و در ابتدا موجب ناراحتی مصرف کنندگان می شود.
به گزارش ایرنا، دولت عربستان در ماههای اخیر و برای مبارزه با فساد و اصلاح نظام اقتصادی این کشور تعدادی از شاهزادگان و مقام های ارشد را دستگیر و وزیران ارشد اقتصادی را عزل کرد.
در ابتدای سال جاری میلادی، محمد بن سلمان که هم اکنون به غیر از پست وزارت دفاع و جانشینی ولیعهد در عرصه اقتصادی به شدت صاحب نفوذ است، طرحی زیر عنوان ‘چشم انداز ۲۰۳۰’ ارایه کرد؛ طرحی که هدف آن از بین بردن اتکای کشورش به نفت عنوان شده است.
این جابجایی ها و طرح های تازه نشان می دهد که پادشاه سعودی از عملکرد مسوولان اقتصادی عربستان راضی نبوده است. البته به نظر نمی رسد جابجایی وزرای نفت و اقتصاد در سیاست های بودجه ای و حل تنگناهای مالی عربستان تغییری ایجاد کند. گویی این اقدام بیشتر در جهت راضی کردن مردم بوده، چراکه بسیاری از آنها این وزیران را عامل اصلی ایجاد ریاضت های اقتصادی می دانند و به همین دلیل در شبکه های مجازی اعتراض های زیادی به عملکرد آنان انتشار یافته است.
عربستان در حال حاضر با مشکلات گوناگونی دست و پنجه نرم می کند. بسیاری از پروژه های کلان زیرساختی به حالت نیمه تعطیل درآمده است. مردم این کشور به واسطه بالا رفتن قیمت آب و برق در شبکه های مجازی اعتراض های گسترده ای به راه انداخته اند.
از سال ۱۹۹۰ به این سو، جمعیت عربستان دوبرابر شده است، بنابراین بیش از نیمی از مردم این کشور زیر ۲۵ سال سن دارند. پس مهم ترین مسائل پیش روی حکومت ایجاد اشتغال مناسب برای این جمعیت جوان است که در این مورد عملکرد حاکمان ریاض بسیار ناکافی بوده است.
فقر در عربستان در حال گسترش است و خشم در طبقه متوسط هر روز شدت بیشتری می گیرد. کارگران شرکت های پیمانکاری عربستان، چندین ماه است که از دریافت حقوق ماهیانه خود محروم بوده اند. این اوضاع به شدت مردم عربستان را نگران کرده زیرا آن ها از این شرایط چنین استنباط می کنند که روزهای سخت تری نیز در پیش است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰