رویکرد ترامپ علیه ایران اشتباه بوده است

تهران – جارپرس-نویسنده مجله «آمریکن کانسروتیو»، رییس جمهوری آمریکا را عامل افزایش بی اعتمادی در روابط تهران و واشنگتن دانست و تصریح کرد، رویکرد کنونی سیاست خارجی کاخ سفید علیه ایران به شکل مخربی اشتباه بوده است اما «دونالد ترامپ» قصد ندارد چنین اشتباه فاحشی را بپذیرد.

تارنمای مجله آمریکایی آمریکن کانسروتیو Â که از سوی موسسه «ایدههای آمریکایی» منتشر می شود و بشدت مخالف Â مداخله گرایی آمریکا و بهطور کلی، نماینده یک صدای ضدجنگ است در مطلبی که روز دوشنبه منتشر شد، به قلم «دنیل لاریسون» آورده است:
«سیدحسین موسویان» (عضو اسبق تیم مذاکره کننده هستهای ایران) به دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا راه حلی را برای خروج از بحرانی که خود او ( در روابط با ایران) ایجاد کرده، پیشنهاد کرده است.
وی (موسویان) می گوید: اگر امیدی به راه حلی سازنده باشد، رئیس جمهور آمریکا باید روش های قلدرمآبانه و سیاست تحریم خود را متوقف کند تا فضایی برای دموکراسی ایجاد شود. سریع ترین اقدامی که آمریکا اکنون می تواند انجام دهد، ایجاد کانال های ارتباطی معتبر و انتصاب تیم جدیدی است که درک بهتری از واقعیت های سیاسی در ایران و در سراسر منطقه دارد.
لاریسون با اشاره به این اظهارات موسویان، مطلب خود را این گونه ادامه داده است: اگر ترامپ به این توصیه عمل کند اقدام خوبی را انجام داده اما نگرانی من از این است که او تا حالا پل های پشت سر را خراب کرده و فرصتی برای بازسازی آنها نداشته باشد. راه حلی سازنده به نفع هر دو کشور است. متاسفانه فرصت کافی برای جبران همه تصمیم گیری های مخرب ترامپ در ۱۵ ماه گذشته از زمان روی کار آمدن وی و تا قبل از شروع کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری آینده آمریکا وجود ندارد.
نویسنده در مطلب خود با عنوان «خروج از بن بست ایران به رهبری جدید (در آمریکا) نیاز دارد»، افزود: تاکنون مطلقا شاهدی وجود ندارد که نشان دهد ترامپ به این موضوع می اندیشد که لازم است رویکرد خود را تغییر دهد.
تغییر رویه دولت کنونی آمریکا تصدیق این موضوع است که رویکرد سیاست خارجی این دولت به طور اعم و رویکرد علیه ایران به طور اخص، به شکل مخربی اشتباه بوده اما ترامپ قصد ندارد چنین اشتباه فاحشی را بپذیرد.
در عین حال، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی و «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه او – که بله قربان گوی ترامپ محسوب می شوند – به او می گویند سیاست «فشار حداکثری» «موثر» بوده در حالیکه واقعا این طور نیست و فرد دیگری وجود ندارد که حرف متفاوتی را به ترامپ بگوید.
ترامپ آگاه نیست که سیاست او شکست خورده و نیز نمی داند چطور آن را Â اصلاح کند.
لاریسون افزود: حتی اگر ترامپ بخواهد رویکرد خود را تغییر دهد، شک دارم که بتواند تیم بهتری را بیابد که «درک بهتری از واقعیت های سیاسی در ایران ومنطقه داشته باشد» زیرا افرادی که چنین درکی را دارند با دولت او همکاری نمی کنند. همان طور که موسویان گفته است دولت ترامپ «عمیقا با نیروهای سیاسی، فرهنگ و جامعه ایران ناآشنا است» اما همین موضوع درخصوص اکثریت گسترده ای از جنگ طلبان ضد ایرانی در میان جمهوریخواهان نیز صدق می کند.
به نظر می رسد که آمریکا با عناصر باقی مانده در تیم ترامپ، در دام سیاستی شکست خورده گرفتار شده است.
تنها فرصت واقع گرایانه برای یافتن راه حلی سازنده برای خروج از بحرانی که ترامپ ایجاد کرده این است که رای دهندگان آمریکایی رئیس جمهور جدیدی را در انتخابات پاییز آینده انتخاب کنند. حتی تغییر در دولت آمریکا متضمن پایان یافتن بحران کنونی نیست اما به نظر می رسد در نبود دولتی جدید در آمریکا، این بحران وخیم تر خواهد شد.
نویسنده مجله «آمریکن کانسروتیو» در ادامه مطلب خود آورده است: موسویان تصدیق کرده که موانع بیشماری در مقابل راه حل دیپلماتیک وجود دارد و من هم موافق این امر هستم که غلبه بر چنین موانعی حتی اگر رئیس جمهور آمریکا نیز تمایلی به تلاش در این زمینه داشته باشد، دشوار خواهد بود. مشکل اینجاست که شاهدی وجود ندارد که نشان دهد ترامپ واقعا بدنبال راه حلی دیپلماتیک است.
کمپین «فشار حداکثری» علیه ایران تلاشی است که هدف آن «سرسخت» نشان دادن رئیس جمهور آمریکا در مقابل دیدگان رای دهندگان، خیران مالی و کشورهای پیرو سیاست های آمریکا بدون در نظر گرفتن تبعات منفی آن برای منافع واشنگتن و ثبات منطقه ای است.
به نوشته لاریسون، ترامپ ممکن است از شرکت در نشست های تبلیغاتی که نشان می دهد سیاست او موفقیت آمیز بوده، خوشحال باشد اما واضح است که به مصالحه و توافقی معنا داری که ایران تمایلی به پذیرش آن داشته باشد، علاقه مند نیست.
در مقطع کنونی بی اعتمادی زیادی بین دولت آمریکا و ایران وجود دارد.
برای اینکه ایران راضی به مذاکره شود باید تغییری در رهبری آمریکا حاصل شود و حتی قبل از اینکه چنین اتفاقی رخ دهد به تغییرات قابل توجه در سیاست آمریکا نیاز است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰