0 نظر
180 بازدید

درخواست فعالان اقتصادی پاکستان از ایران برای تسهیل تجارت دوجانبه

double-quot

کویته-جارپرس-فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی صنایع و معادن بندر گوادر ایالت بلوچستان پاکستان، آسان شدن تجارت با بازرگانان ایرانی و فعالان اقتصادی کشورمان را خواستار شدند.

کد خبر : 23368
تاریخ انتشار : چهارشنبه 26 مهر 1396 - 8:10
درخواست فعالان اقتصادی پاکستان از ایران برای تسهیل تجارت دوجانبه

به گزارش جارپرس از ایرنا، ‘محمد رفیعی ‘سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کویته پاکستان، با اعضای اتاق بازرگانی صنایع و معادن بندر گوادر و فعالان اقتصادی این شهر دیدار و گفت و گو کرد.
این دیدار با هماهنگی اتاق مشترک ایران وپاکستان و با حضور ‘نوید بلوچ’ رییس اتاق بازرگانی بندر گوادر و جمعی از اعضای هیات مدیره و اتاق بازرگانی این کشور برگزار شد.
فعالان اقتصادی بندر گوادر پاکستان در این دیدار با قدردانی از ابتکار جمهوری اسلامی ایران در برگزاری این نشست، به بیان مشکلات خود در توسعه تجارت با ایران پرداختند.
سختی حضور در بازارچه های مرزی دو کشور، وجود مشکل در سفر فعالان اقتصادی پاکستان به ایران و نبود ارتباط کاری بین فعالان اقتصادی دو کشور از مشکلاتی بود که در این نشست از سوی فعالان اقتصادی بندر گوادر مطرح شد.
تاکید دو طرف بر سرعت بخشی افتتاح دو گذرگاه مرزی ‘پیشین -مند و ریمدان – گب’ و لزوم تسهیل روند مبادله کالا از مرزهای زمینی دو کشور و تاکید فعالان اقتصادی پاکستان بر افزایش ساعات کار سازمان های مسئول در مرز دو کشور برای انجام امور ترخیص و نظارت از دیگر موارد مطرح شده در این نشست تجاری بود.
فعالان اقتصادی بندر گوادر پاکستان همچنین در این نشست، بروز برخی مشکلات در روند واردات ‘مواد نفتی ، گاز و ال – پی – جی’ از ایران و صادرات برخی کالاها به ایران را از دیگر مشکلات خود در راستای افزایش میزان مبادلات با کشور همسایه مطرح کردند.
محمد رفیعی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کویته پاکستان نیز در این نشست با حضور ‘علی اصغر میرشکاری ‘معاون استاندار سیستان و بلوچستان، آمادگی ایران را برای صدور و ارائه ویزای تجاری برای بازرگانان این بندر اعلام کرد.
وی با دعوت از بازرگانان و فعالان اقتصادی بندر گوادر برای حضور در نمایشگاه expo 2017 تهران و آشنایی با توانمندی های ایران، در خصوص فراهم شدن زمنیه تعامل تاجران بندر گوادر و بازرگانان و فعالان اقتصادی استان های مرزی و همجوار پاکستان و بندر چابهار قول مساعد داد.
به گزارش ایرنا در این نشست همچنین مقرر شد تا تسهیلات کنسولی و روادیدی سرکنسویگری ایران در کویته به فعالان اقتصادی بندر گوادر نیز ارائه شود.
برگزاری نشست مشترک با اعضای اتاق بازرگانی زاهدان و گسترش آشنایی فعالان اقتصادی دو کشور از دیگر مصوبات این نشست بود.
شهر گوادر در انتهای جنوب غربی پاکستان و بر روی بزرگترین راه دریایی و تجاری جهان قرار گرفته است و بهترین نقطه و منطقه برای احداث بزرگترین بندر جهان شناخته شده است.
این بندر با داشتن حدود ۶۰ کیلومتر نوار ساحلی و با ساخت و ساز اسکله از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در آینده نزدیک، علاوه بر پاکستان مرکزی برای تجارت دریایی افغانستان، چین و کشورهای آسیای مرکزی خواهد شد.
با توجه به اینکه گوادر در آینده به عنوان یک شهر بین المللی شناخته خواهد شد، و نه تنها به پیشرفت اقتصادی پاکستان کمک خواهد کرد بلکه کشورهایی همچون چین، افغانستان، تاجیکستان، قزاقستان، آذربایجان، ترکمنستان و حتی روسیه را منتفع خواهد کرد که این امر بر اهمیت گوادر افزوده است.
گوادر با سواحل عمیق قابل پهلو گیری کشتی هایی با تناژ ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن است و عمق آب های سواحل گوادر حدود ۱۴الی ۱۵متر می باشد.
نخستین فاز ساخت اسکله گوادر تکمیل شده که دارای ۱۳ اسکله کوچک ، پنج دستگاه جرثقیل ثابت ، دو دستگاه جرثقیل متحرک است.
طول یکی از اسکله های آن حدود ۶۰۰متر است که حتی چند کشتی می توانند در یک زمان در آن پهلو بگیرند و ساخت فاز دوم اسکله گوادر منوط به ساخت جاده ترانزیتی گوادر به چمن افغانستان و سپس کشورهای آسیای میانه است.
بندر گوادر ۹۸۰ کیلومتر با کویته مرکز ایالت بلوچستان فاصله دارد و جزو ایالت بلوچستان است. این بندر با شهر بندری کراچی در ایالت سند ۵۵۰ کیلومتر فاصله دارد و با مرز ایران در محدوده ‘ریمدان ‘ حدود ۹۰ کیلومتر فاصله دارد.
در ۳۸۰ کیلومتری بندر گوادر کشور ‘ عمان ‘واقع شده و این بندر در نزدیکی دهانه خلیج فارس، خارج از تنگه هرمز و مجاورت مسیرهای اصلی کشتیرانی قرار گرفته است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.