یک مقام سازمان تعزیرات:
دادستان کل کشور بعنوان مدعی العموم به موضوع آلودگی هوا ورود کند/آسیب دیدگان ناشی از آلودگی هوا می توانند از دست اندرکاران شکایت کنند
محمد علی اسفنانی در گفتگو با خبرنگار جارپرس پیرامون سخنان روز گذشته مهدی چمران رییس شورای شهر تهران که خواستار پیگیری دستگاه قضا در ترک فعل های ادوار گذشته در مقابله با آلودگی هوا شده بود؛ اظهار داشت: دادستان کل کشور به عنوان مدعی العموم و نیز دادستان تهران به عنوان دادستانی تهران و مدعی العموم، باید به این موضوع رسیدگی کنند.
این نماینده ادوار مجلس در ادامه با بیان اینکه از بارزترین حقوق عامه، حق حیات و زندگی درهوای پاک و سالم است، تاکید کرد: دادستان های کل و دادستان استان تهران و دیگر استان ها که با آلودگی هوا مواجه هستند تکلیف قانونی دارند که این معضل را پیگیری کنند.
وی افزود: ممکن است همه موارد ترک فعل نباشد؛ به عنوان مثال یک نیروگاه یا تولیدی بجای استفاده از سوخت مایع مانند گازوئیل ، نفت سفید و گاز طبیعی ممکن است که از مازوت استفاده کند؛ این عمل، ترک فعل نیست و در واقع فعل مجرمانه است.
اسفنانی ادامه داد: اگر در قانون تعریف شده باشد که این واحد تولیدی حق ندارد برای سوخت این ماده را استفاده کند ، این وصف مجرمانه پیدا می کند.
سرپرست معاونت پیشگیری سازمان تعزیرات با اشاره به اینکه درعمومات حقوق، اگر کسی در اثر بی احتیاطی، بی مبالاتی و عدم رعایت مقررات موجب ورود خسارت جانی به افراد شود، مقصر است، تصریح کرد: کسانی که بخاطر آلودگی هوا آسیب می بینند، می توانند علیه کسانی که دست اندرکار این موضوع بودند شکایت کنند.
وی ادامه داد: باید ببینیم چه کسانی مقصر بودند؛ مثلا اگر بنا بوده بخشی از خودروها اسقاط بشود و نشده، این ترک فعل است؛ همچنین مسوول اسقاط خودروهای دودزا که با اهمال این خودروها هنوز در سطح شهر تردد می کنند؛ تاکسی ها و ناوگان تاکسی رانی که باید به ناوگان برقی یا هیبریدی تبدیل می شد و نشد، قطعا مسوول مستقیم و غیرمستقیم ناظر آن ها باید مواخذه شود.
اسفنانی در ادامه به مواردی همچون کارخانه هایی که باید از شهرهای بزرگ منتقل می شده و نشده، موتورسیکلت هایی که مربوط به حمل و نقل است؛ حمل و نقل عمومی مانند قطار شهری، اتوبوسرانی و غیره که قانون برایش پیش بینی شده و لازم الاجراست و زمان آن منقضی شده و اجرا نشده است اشاره کرد که هم می تواند ترک فعل و هم در قالب انجام فعل مجرمانه باشد.
وی در پایان گفت: یکی از نیروگاه های برق سالانه حدود ۳۰۰ هزار تن گوگرد وارد هوای یکی از این استان ها می کند؛ چرا هنوز باید مازوت استفاده کند؟ و اگر هنوز استفاده می کند این دیگر ترک فعل نیست و فعل مجرمانه است و دارد علیه بهداشت عمومی عمل می کند.
انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰