0 نظر
184 بازدید

جدول ترکیبات موادغذایی ۴۱۰ قلم محصول پرمصرف ایرانی تدوین شد

double-quot
تهران – جارپرس – رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: یکی از برنامه های مهم این مجموعه، تدوین جدول ترکیبات مواد غذایی برای ۴۱۰ قلم محصول پرمصرف ایرانی بوده که با تلاش محققان به نتیجه رسیده است.
کد خبر : 26211
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 28 تیر 1397 - 7:26
جدول ترکیبات موادغذایی ۴۱۰ قلم محصول پرمصرف ایرانی تدوین شد

مرحله اول برنامه تدوین جدول ترکیبات غذایی کشور شامل غذاهای پرمصرف است که برای اولین بار در کشور در سال گذشته انجام شد و مرحله دوم این طرح برای غذاهای کم مصرف کشور تا اوایل سال آینده به پایان می رسد.
دکتر هدایت حسینی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا، اظهار کرد: مرحله اول این برنامه، غذاهای پرمصرف کشور را تحت پوشش قرار داده که به اعتقاد کارشناسان این حوزه، بیش از ۸۰ درصد غذای مصرفی کشور را شامل می شود.
وی ادامه داد: متخصصان برای ارائه رژیم غذایی مناسب نیاز به دانستن ترکیبات مواد غذایی اعم از چربی ، پروتیین، قند و ویتامین دارند تا توصیه تغذیه ای مناسب را به مردم ارائه کنند.
حسینی افزود: تاکنون از جدول های ترکیبات غذایی کشورهای خارجی استفاده می کردیم که این جدول هرچند مشابه مواد غذایی ایرانی بود اما تفاوت هایی با محصولات غذایی ایرانی داشت.
وی افزود: به طور مثال گندمی که در ایران تولید می شود با گندمی که در اروپا یا آمریکا کشت می شود متفاوت است و همکاران ما در تلاش هستند تا جدول ترکیبات مواد غذایی ایران اطلاعات کاملی از ترکیبات مواد غذایی بومی در اختیار متخصصان و مردم قرار دهد.
حسینی به کاربرد این جدول اشاره کرد و گفت: توصیه های تغذیه ای به مردم و برچسب گذاری محصولات غذایی از مهمترین کاربردهای این جدول است و به همین دلیل، توصیه های تغذیه ای و برچسب گذاری غذاها با دقت بیشتری انجام می شود.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اظهار داشت: با تدوین جدول ترکیبات مواد غذایی ایرانی، رژیم غذایی مردم به سمت اصلاح پیش می رود و متخصصان با دقت بیشتری می توانند به اصلاح آن بپردازند.
وی، مهمترین مزیت این جدول را توصیه های تغذیه ای صحیح اعلام کرد و گفت: ممکن است ترکیبات مواد غذایی کشورهای خارجی از نظر شیمیایی و مواد مغذی با محصولات غذایی ایرانی متفاوت باشد و در نتیجه دچار خطاهای جزیی شویم و در مجموع، در رژیم غذایی روزانه ممکن است انحرافی بزرگ ایجاد شود.
حسینی با اشاره به اینکه در مرحله دوم جدول ترکیبات غذایی، مواد غذایی که مصرف کمتری دارند یا به صورت سنتی در برخی استان ها استفاده می شود، انجام می شود، گفت: در مرحله اول حدود ترکیبات ۴۱۰ قلم غذاهای پرمصرف با توزیع وسیع در کشور مشخص شد که به نظر می رسد در مرحله دوم تعداد محصولات غذایی به یک هزار و ۵۰۰ قلم برسد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.