0 نظر
6 بازدید

وزیر جهاد کشاورزی در مجلس:

تمام بدهی چایکاران تسویه شده است/افزایش ۳۵ درصدی صادرات محصولات کشاورزی

double-quot تهران-جارپرس- وزیر جهاد کشاورزی گفت: امسال و در ماه های گذشته علاوه بر تسویه بدهی قبلی چایکاران، برای اولین بار است که پول سهم دولت به آنان به صورت ۱۰۰ درصد پرداخت شده است.
کد خبر : 148453
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 16 بهمن 1403 - 12:28
تمام بدهی چایکاران تسویه شده است/افزایش ۳۵ درصدی صادرات محصولات کشاورزی

به گزارش جارپرس از ایرنا، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهادکشاورزی در نشست علنی امروز- سه شنبه ۱۶ بهمن ماه- مجلس شورای اسلامی با حضور در صحن علنی گفت: سوالات مهمی در این جلسه مطرح شد اینکه چرا واردات برنج بیشتر شده و یا مشکلات چای کاران حل نشده است؟ و یا در حوزه پیله ابریشم حمایت های لازم انجام نشده؟

وی افزود: در خصوص چای باید بگویم که در حدود ۲۲ هزار هکتار باغات چای کشور امسال ۲۸ هزار تن چای خشک تولید شده است که ارزش آن حدود ۲هزار ۵۰۰میلیارد تومان بود که از چایکاران خریداری شده امسال و در ماههای گذشته علاوه بر تسویه بدهی قبلی برای اولین بار است که پول سهم دولت به چای کاران به صورت ۱۰۰ درصد پرداخت شده است.

نوری قزلجه بیان کرد: حدود ۳۰ درصد قیمت امسال سیاستگذاری شد و قیمت برگ سبز چای افزایش یافت.

وی ادامه داد: سیاست دیگر این است که ما به واردات نیاز داریم از این رو آن را وصل کردیم به تولید داخل یعنی هر کسی بخواهد چای وارد کند باید از چایکاران هم چای بخرد.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: درباره آمار واردات در ۱۰ ماهه امسال ۳۸ هزار تن چای وارد شده که در سال گذشته ۴۲ هزار تن و در سال ۱۴۰۱ بیش از صد هزار تن بوده است و ما باید طوری تنظیم کنیم که قیمت هم برای تولیدکننده و هم مصرف‌کننده عادلانه باشد.

نوری قزلجه در مورد برنج گفت: درباره برنج امسال تولید داخلی ما دو و نیم میلیون تن است و جمعیت داخلی و مهاجرین حاضر در کشورمان سه میلیون و سیصد هزار تن مصرف دارند که کسری ۸۰۰ هزار تنی داریم لذا نیاز به واردات داریم و تا ۱۰ ماهه امسال این عدد ۷۲۱ هزار تن است که کمترین میزان واردات در سال گذشته است.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: برای اولین‌بار امسال قیمت‌گذاری برنج را انجام دادیم و این برای اولین‌بار اتفاق افتاد و نمایندگانی از مجلس در این جلسه پر تنش حضور داشتند و واردات را منوط به خرید از تولیدکنندگان داخل کردیم.

نوری قزلجه اظهار کرد: امروز کمبود جزئی می‌تواند بازار را به هم بریزد. سیاستی انضباط ارزی، شکستن انحصار در این حوزه‌ها و صرفه‌جویی ارزی را با دقت دنبال می‌کنیم و سامانه‌های توزیع را در خصوص کالاهایی که یارانه و ارز ترجیحی می‌گیریم را مدیریت می‌کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: امسال مشکلی نداشتیم که محصولی روی دست کشاورزان بماند و همه محصولات به دلار تبدیل شده و صادرات هم ۳۵ درصد افزایش یافته است.

طرح مشترک وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام درباره برنج

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: در مورد برنج ما حمایت‌های ویژه‌ای را هم شروع کردیم و در استان‌های شمالی طرحی را مشترکا با ستاد اجرایی فرمان امام شروع کردیم. طرح‌های اصلاح نباتات را با فناوری هسته‌ای و با سرعت در حال پیش بردن هستیم که ان‌شاءالله بتوانیم در این محصول استراتژیک هم به زودی به خودکفایی برسیم. همه این حمایت‌هایی که عرض کردم وظیفه ما هست ولی خیلی از این‌ها در همین چهار پنج ماه اتفاق افتاده و سابقه نداشته است.

نوری قزلجه در مورد موضوع پیله ابریشم گفت: تامین به موقع تخم نوغان هیبرید مورد نیاز کشور از محل تولید داخل و به حد کفایت انجام گرفته است. توزیع تخم نوغان در مرکز توسعه نوغانداری به تعداد ۴۲ هزار و ۵۰۸ جعبه در دو نوبت بهاره و پاییزه انجام گرفته است به طوری که ارتقاء ضریب خود اتکایی صنایع فرش و ابریشمی در سال‌های اخیر به مرز ۵۳ درصد رسید که پیشتر خیلی افت کرده بود.

وی گفت: ما امسال در مورد زعفران هم سعی کردیم که از بورس کالا کمک بگیریم و بسیار تنظیم خوبی صورت گرفت. در مورد بحث نوغانداری هم همینطور. بنا داریم که حمایت قیمتی ویژه هم از پیله ابریشم صورت بگیرد و حدود ۵۰ درصد به قیمت پیله طرح ابریشم در قیمت گذاری و سیاست گذاری امسال اضافه شده است.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: به هر حال قبول می‌کنم در فرآیندها و کارها ایرادات و اشکالاتی هست. اتفاقاً برای همین هم آمدیم که ان شاءالله با کمک شما تا جایی که می‌توانیم این ایرادات و اشکالات را برطرف کنیم و بر آن عهدی که با شما بزرگواران بستیم، هنوز باشیم و ضمن رعایت انضباط ارزی، ضمن رعایت کامل پاک‌دستی و سلامت در زیر مجموعه‌ها و در کنار حمایت از تولید که بسیار ضروری هست، به سفره مردم و قیمت‌ها و تنظیم بازار هم حواسمان باشد.

وی تصریح کرد: همچنین در مبارزه با هرگونه فساد و انحصار به هر قیمتی و به هر زحمتی که باشد خواهیم ایستاد و کوتاه نخواهیم آمد تا ریال ریال بیت المال در مسیر صحیح خودش هزینه شود.

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: اینکه وضع کشاورزی خوب نیست را بارها پیگیری می‌کردم و بنا داریم حال کشاورزان را خوب کنیم. یکی از راه های کنترل گرانی، ایجاد تعادل در بازار است که ما هم در همین مسیر کار را پیش می‌بریم. اگر واردات انجام ندهیم در بازار گرانی بوجود می‌آید.

وی گفت: علی رغم کمبود گاز در کشور اما با همکاری دولت همه تولیدات کود اوره به داخل کشور تخصیص پیدا کرد و در اختیار کشاورزان قرار گرفت. در مورد واردات ۶۰ هزار تن برنج تقلبی در کشور اولین نفری بودم که دستور برخورد را دادم. در این برنج، برنج ارزان قیمت و گران قیمت باهم مخلوط شد و قرار شد با تایید دستگاه‌های ذی صلاح این برنج با قیمت درست توزیع شود.

‌پی افزود: تا امروز این برنج در اختیار بازرگان خارجی قرار دارد و تحویل قطعی نشده است. واردات دوباره برنج برای ذخایر استراتژیک است و وارد بازار نخواهد شد. وقتی وزارت جهاد کشاورزی را تحویل گرفتم پنج میلیارد دلار بدهی ارزی در موضوعات کشاورزی داشتیم.

 

 

 

 

 

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.