بیشتر درآمد پزشکان خرج اداره مطب میشود/ سهم سلامت از تولید ناخالص ملی افزایش یابد


به گزارش جارپرس از ایسنا، دکتر ایرج خسرونیا در سی و سومین کنگره سالیانه پزشکان متخصص داخلی ایران در سالن همایشهای رازی، با پایین خواندن تعرفههای پزشکی، گفت: انتظار داشیم تعرفههای پزشکی نیز متناسب با سایر موارد افزایش یابد ولی این اتفاق نیفتاد؛ این درحالیست که از اجرای طرح تحول سلامت و واقعی شدن تعرفهها در سال ۱۳۹۳ تاکنون جزء حرفهای تعرفه پزشکی افزایش ناچیزی در مقایسه با افزایش حقوق کارمندان و کارگران داشته است. ارتباط تعرفه های پزشکی با کیفیت سیستم سلامت به راحتی قابل بررسی میباشد.
وی گفت: باید بدانیم جامعه پزشکی در کنار معلمان همیشه مورد احترام مردم بوده و خواهد بود ولی در برخی رسانهها طوری دیگر وانمود و علیه آنها تبلیغ میکنند؛ این درحالیست که بیشتر درآمد پزشکان در مطب خرج اجاره مطب، حقوق پرسنل، مالیات، بیمه، آب و برق، تلفن و وسایل مورد احتیاج مطب میشود و اضافه شدن مخارج مطب نیز با تورم روزمره ارتباط دارد.
وی افزود: در طرح مسئله کارتخوانها و بحث مالیات هم از طرف گروهی، برخورد نامناسبی با جامعه پزشکان میشود. قاطبه پزشکان در برابر این امور همکاری دارند. در هیچ صنفی نمیتوان با بزرگنمایی اقدامات انگشت شماری از افراد آن صنف، کل گروه را زیر سؤال برد. جامعه پزشکی در مسئله کارتخوانها و مالیات اگر نگوییم اولین، میتوانیم بگوییم بیشترین درصد همکاریها را نسبت به صنوف دیگر داشته است.
خسرونیا با تاکید بر لزوم افزایش سهم سلامت از منابع ناخالص ملی افزود: سهم سلامت کشور از تولید ناخالص ملی باید بالای ۸ درصد باشد.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران به مشکلات پزشکان جوان اعم از رزیدنتها، فلوها و پزشکان جوان تازه فارغ الحصیل شده و لزوم حمایت از آنها تاکید کرد و گفت: در غیراینصورت پزشکان جوان یا باید از گردونه درمان خارج شوند یا به کار زیبایی، بوتاکس و لیزر درمانی بپردازند که هیچگونه ارزش درمانی ندارند و باید فکری به حال این پزشکان جوان کنند.
وی گفت: امیدوارم کنگره امسال هم مانند سالهای قبل مورد عنایت و مقبول جامعه پزشکی قرار گیرد. در این کنگره سعی شده از آخرین دستاوردهای پزشکی و مطالعات علمی بهرهور شویم و اساتید مربوطه این مطالب را به سمع و نظر میرسانند.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران افزود: این کنگره حاصل تلاش حدود ۱۵۰ نفر از اساتید دانشگاه است که در طول سال تحت عناوین کمیتههای علمی با ما همکاری کردهاند. در این کنگره چهار سخنران اصلی بیش از هشت سمپوزیوم و سه کارگاه آندوسکوپی و اسپیرومتری اجرا میشود.
وی گفت: رو نمایی و نتیجه پژوهش آینده طب داخلی را نیز به سمع و نظر شما خواهیم رساند. امیدوارم که نتایج آن که زنگ خطری برای طب داخلی می باشد مورد عنایت دولتمردان قرار گیرد.
خسرونیا ادامه داد: اگر از مشکلات جامعه پزشکی خارج شویم و بخواهیم بحث جدیدی را آغاز کنیم باید به هوش مصنوعی بپردازیم. اکنون کل اروپا و آمریکا همچنین کشورهای پیشرفته دیگر نظیر ژاپن و هند و کانادا درگیر هوش مصنوعی و ( Chat-GPT) شدهاند.
وی گفت: این یکی از گامهای اولیه است و میگویند اثراتش هزاران برابر بیشتر از ورود موبایل در شبکههای اجتماعی است. با آغاز به کار Chat-GPT وارد تمدن موج پنجمی شدیم. نمودهای اقتصادی نیز مؤید این نظریه هستند.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران افزود: بعد از این باید موج پنجمی فکر کرد. سبکسازی یکی از ویژگیهای این موج است. باید با کمترین نیروها بیشترین بهرهوری را داشت. باید در مصرف انرژی بیشترین صرفهجویی را داشت. حتی برخورد انسانها با یکدیگر هم باید موج پنجمی باشد. این نوع جدید تمدن، هم ویرانگر است هم سازنده. مانند سیلی که در ابتدا ویرانی به همراه میآورد، شروع تمدن موج پنجمی هم چنین خواهد بود. با ورود هوش مصنوعی سیستمهایی که کُند عمل میکنند از بازار حذف خواهند شد.
خسرونیا افزود: خیلی نزدیک است که بساط سرطان از کره زمین برچیده شود و این رویا محقق شود. شاید شخص شما به زودی یکی از مسافران کرات دیگر آسمانی باشید. با ورود هوش مصنوعی این راه آغاز شده است و به زودی فروش رباتها تجارت موفقی خواهد بود.
رئیس کنگره پزشکان متخصص داخلی ایران تاکید کرد: هوش مصنوعی با تمام خواص مربوط به خود دارای عوارضی است که باعث شده حدود ۲۶۰۰ نفر از محققان توقف آن را خواستار شوند. آقای جفری هینتون که در شرکت کوگل مسئول این پروژه بوده طبق اطلاعیه که داده از شرکت گوگل استعفا داده وکار پیشرفت هوش مصنوعی را متوقف کرده است و علت آن را خطراتی اعلام کرده که بشر را تهدید میکند. شبیه اتم و بمب اتم.
بنابر اعلام روابط عمومی برگزاری این کنگره، وی گفت: تصور کنید اگر این علم پیشرفت بیشتری کند و تمام اختیارات بشر را در دست بگیرد و به دست نا اهلانی مثل هیتلر و صدام حسین و امثال آنها بیفتد چه به روز انسانها میآورد، یا اَعمال جراحی به دست رباطها بیفتد و وسط کار مثل هر کار ماشینی دیگر مشکلی به وجود آید چه خطری بیماران را تهدید میکند. بنابراین با در نظر گرفتن این جوانب باید در این راه سرمایهگذاری کرد و با صبر و شکیبایی مشکلاتی که در آینده انسانها را تهدید میکند از میان برداشت.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران گفت: احساس میکنم یک بمب اتم جدید اختراع شده که خالقانش از قدرت واقعیش بیخبر بودند و حالا تازه متوجه عمق قضیه و فاجعهای که ممکن است این «کشف جدید» به بار بیاورد می شوند.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰