0 نظر
252 بازدید

امپراتور جدید ژاپن بر تخت نشست، پایان هِیسِی و آغاز ریوا

double-quot
پکن – جارپرس – با بر تخت نشستن شاهزاده «ناروهیتو» پسر بزرگ امپراتور «آکیهیتو» بعنوان یکصد و بیست و ششمین امپراتور ژاپن، دوره ۳۰ ساله «هِیسِی» در این کشور پایان یافت و دوره جدیدی با عنوان ‘ریوا ‘ آغاز شد.

کد خبر : 29452
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 10 اردیبهشت 1398 - 11:34
امپراتور جدید ژاپن بر تخت نشست، پایان هِیسِی و آغاز ریوا

به گزارش جارپرس به  نقل از ایرنا ‘ناروهیتو’ ۵۹ ساله که دانش آموخته دانشگاه هاروارد است باید سه روز پس از مراسم بر تخت نشستن، مطابق رسوم کهن، با همسر ۵۵ ساله خود «ماساکو» در کاخ امپراتوری در توکیو دیدار کند.
این مراسم در ژاپن همراه با آیین «شینتو» برگزار می شود و در آن از اشیاء نمادینی همچون آئینه ای به قدمت بیش از هزار سال، شمشیر و جواهرات سلطنتی استفاده می شود این جواهرات که مربوط به دوران کهن ژاپن است مقدس تلقی می شوند و تا به حال جایی دیده نشده اند.

** جایگاه امپراتور در نظام سیاسی
در نظام سیاسی ژاپن، امپراتور هیچ کاری به سیاست ندارد و عمده وقت وی صرف شرکت در مراسم ها می شود.
بر اساس قانون ژاپن، منزلت امپراتوری دائمی است و باید تا آخر ادامه یابد ولی امپراتور آکیهیتو چندی پیش، از اینکه کهولت سن مانع سلطنت و انجام صحیح وظایف باشد، ابراز نگرانی کرد و خواستار کناره گیری از این سمت شد.
مراسم کناره گیری امپراتور آکیهیتو عصر امروز سه شنبه در کاخ امپراتوری برگزار شد، ‘شینزو آبه’ نخست وزیر ژاپن در این مراسم قدردانی خود را از طرف مردم به او ابراز کرد.
در ادامه این مراسم امپراتور آخرین سخنان خود را در سمت فعلی خطاب به مردم قرائت کرد، این اولین بار در بیش از ۲۰۰ سال گذشته است که یک امپراتور در قید حیات از مقام خود کناره گیری می کند.
سه سال پیش، امپراتور آکیهیتو در نطقی نادر نگرانی اش را از کهولت سن خود که ممکن است ادامه انجام وظایفش را با دشواری روبرو کند ابراز کرد آن سخنان به عنوان تمایل او برای کناره گیری در نظر گرفته شد.
اما هیچ چارچوب قانونی برای او وجود نداشت تا چنین کاری را انجام دهد و قانون اساسی، امپراتور را از داشتن هر گونه نفوذ و تاثیر سیاسی منع می کند.
با این حال، بسیاری از ژاپنی ها با او ابراز همدلی کردند و بنابراین پارلمان قانونی را وضع کرد که به طور ویژه به او اجازه دهد از مقامش کناره گیری کند.
امپراتور آکیهیتو از سن ۵۵ سالگی و پس از مرگ پدرش بر مسند امپراتوری بوده است او اولین امپراتور ژاپن بود که بعد از تصویب قانون اساسیِ پس از جنگ به این مقام رسید، قانونی که نقش او را به عنوان «نماد کشور» تعریف می کند.

** شرکت در مراسمات
او در این دوره به سراسر ژاپن سفر کرد تا از مناطق آسیب دیده، مراکز افراد دارای ناتوانی ها و بناهای یادبود کشته شدگان جنگ بازدید کند.
او اولین بار در سال ۱۹۹۱ در پی فوران یک آتشفشان در جنوب غربی ژاپن افکارش را عملی کرد زوج امپراتوری از یک پناهگاه برای تخلیه شدگان دیدن کرده و در حالی که زانو زده بودند با آسیب دیدگان گفت و گو کردند.
از آن زمان تا امروز، هر زمان که بلایایی روی می دهد از جمله پس از زمین لرزه ۱۹۹۵ کوبه، زوج امپراتوری برای تسلی قربانیان به دیدن آنها رفتند.
هنگامی که زمین لرزه و سونامی عظیم ۲۰۱۱ روی داد، آنها برای هفت هفته پیاپی به مناطق ویران شده رفتند.
زوج امپراتوری ۱۱ بار از اوکیناوا جایی که یکی از شدیدترین و آخرین نبردها در آنجا روی داد و بیش از ۲۰۰ هزار کشته بر جای گذاشت، دیدن کردند.

** آغاز دوران جدید در ژاپن
ژاپن از امروز که ولیعهد ناروهیتو بر تخت نشست وارد دوران ریوا شد امروز همچنین پایان دوران هیسی است اسامی این دوره ها به ژاپنی «گنگو» خوانده می شود.
بیش از ۱۵۰ سال، دوره ها با بر تخت نشستن یک امپراتور آغاز شده و پس از فوت او پایان یافته است اما این بار متفاوت است زیرا با کناره گیری یک امپراتور از سمت خود یک دوره پایان می یابد عده ای می گویند که این می تواند احساسات متفاوتی نسبت به اسامی دوره های امپراتوری ایجاد کند.

** کارنامه دوران ‘هِیسِی’
آمار دولت ژاپن از دوره ۳۰ ساله «هِیسِی» کاهش جمعیت کشور، افزایش تعداد سالمندان و سرعت گسترش اینترنت را نشان می دهد دوره «هیسی» که از سال ۱۹۸۹ آغاز شد امروز سه شنبه با کناره گیری امپراتور آکیهیتو به پایان رسید.
آمار منتشر شده از سوی وزارت امور داخلی ژاپن نشان می دهد جمعیت کشور که در سال ۲۰۰۸ به بیشترین سطح و ۱۲۸ میلیون نفر رسیده بود از سال ۲۰۱۱ شروع به کاهش کرد در سال ۲۰۱۵ برای اولین بار تعداد افراد ۷۵ سال و بالاتر از تعداد افراد ۱۴ سال و پایین تر، بیشتر شد.
تعداد زنان و مردانی که تمایل به ازدواج ندارند هم افزایش داشته است این روند عدم تمایل به ازدواج در میان زنان ۲۵ تا ۲۹ سال چشمگیرتر است.
درصد زنان مجرد در این رده سنی از ۴۰ درصد در سال ۱۹۹۰ به ۶۱ درصد در سال ۲۰۱۵ افزایش یافت.
سبک زندگی ژاپنی ها در دوره هیسی نیز تغییر کرده است اینترنت و تلفن همراه فراگیر شد که این به معنای بالا رفتن مبلغ قبض های مخابراتی برای خانوارها است این موارد نمونه کوچکی از دوران هِیسِی در زاپن بود اما قضاوت برای دوران هنوز زود است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.