0 نظر
120 بازدید

آرمان بزرگ انقلاب؛ حاکمیت ارزش های اسلامی و تجلی روح آزادی خواهی

double-quot
تهران – جارپرس – پیروزی نهضت اسلامی برپایه بینش عمیق توحیدی و ارزش های متعالی انسانی به استقرار حکومتی مردم سالار در ایران انجامید؛ انقلابی که با رهبری هوشمندانه امام خمینی(ره) روح آزادی خواهی و ظلم ‌ستیزی را در میان مسلمانان ستمدیده جهان دمید و به سلطه قدرت های بزرگ در این مرزوبوم پایان داد.
کد خبر : 19171
تاریخ انتشار : چهارشنبه 20 بهمن 1395 - 7:56
آرمان بزرگ انقلاب؛ حاکمیت ارزش های اسلامی و تجلی روح آزادی خواهی

انقلاب اسلامی ایران از رویدادهای مهم و تاثیرگذار سیاسی در جهان بود که معادله قدرت های شرق و غرب را برای ادامه سیاست های سلطه طلبانه در منطقه خاورمیانه با چالش جدی مواجه کرد و با سرنگونی رژیم پهلوی به عنوان یکی از بزرگ ترین حامیان این استعمارگران، زمینه و بستر بیداری تمام ملت های مظلوم و تحول های ریشه دار سیاسی فراهم آمد.

نخستین گام برای حفظ و استمرار نظام اسلامی شناخت اهداف این نهضت بزرگ محسوب می شود و آگاهی از آن باعث نهادینه شدن و انتقال این ارزش ها به آیندگان خواهد شد، آرمان هایی که می توان آنها را از خلال شعارهای مردم در تظاهرات و راهپیمایی های پیش از پیروزی انقلاب و پیام ها و سخنان امام خمینی(ره) به دست آورد. هدف هایی که با پیروزی انقلاب اسلامی و تصویب قانون اساسی عینیت و شفافیت بیشتری یافت.

«حاکمیت و استقرار ارزش های اسلامی در زندگی فردی و اجتماعی مردم»، «حمایت و امید دادن به سایر مسلمانان و ملت های مظلوم و مستضعف جهان»‌ و «استقلال و قطع وابستگی به قدرت های استکباری شرق و غرب» از مهمترین هدف های انقلاب اسلامی بود که به وسیله امام خمینی(ره) و مردم ایران تبیین و ترسیم شد و ملت به پاخاسته ایران دریافته بودند که در سایه تحقق ارزش ها و احکام اسلامی به آرمان هایی چون آزادی، عدالت، استقلال، رشد، شکوفایی، عزت و سربلندی دست خواهند یافت.

در این پیوند پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا به مناسبت سی و هشتمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی درباره دستیابی اهداف انقلاب و میزان تحقق این آرمان ها به گفت وگو با کارشناسان و فعالان سیاسی پرداخته است.

– متن کامل این گفت و گو را در ادامه می خوانیم:
** براندازی حکومت پهلوی و تاسیس نظامی برپایه رای و خواست ملی
شهربانو امانی فعال سیاسی اصلاح طلب و نماینده دوره پنجم و ششم مجلس شورای اسلامی هدف مهم مردم از قیام و انقلاب را براندازی حکومت پهلوی برشمرد و گفت: استقرار نظام جمهوری اسلامی و تدوین قانون اساسی به عنوان مبنای حقوقی و قانونی حرکت ملت، گامی تاثیرگذار در تعیین مسیر نظام بود و چارچوب رفتار اجتماعی را در کشور تنظیم کرد. در آن دوران مردم از هر طیف و جناحی بر پایه اعتقادهای مذهبی خود برای حق خواهی و براندازی رژیم پهلوی به یک نتیجه مشترک رسیدند و خواستار برقراری انقلاب اسلامی در کشور شدند.

آنان خواهان برقراری دموکراسی اسلامی متناسب با عقاید و ارزش های فکری و دینی خویش بودند که این امر سبب شد تا از هر قشر و طبقه ای به اتحادی منسجم در زمینه شکل گیری نظام اسلامی برسند. از طرفی دیگر می توان مهمترین عامل بروز انقلاب ‌۱۳۵۷ خورشیدی در ایران را تضاد رژیم مستقر با اصول، ارزش‌ ها و قواعد اسلامی دانست و آن‌ چه به جای آن به وسیله مردم مطالبه و خواسته می‌شد، جامعه و حکومتی اسلامی ‌بود که برقرار کننده اصول، ارزش‌ها و آرمان‌ های اسلام باشد. تدوین قانون اساسی و رجوع به رای ۹۸٫۸ درصدی ملت نمایانگر آن بود که تمامی افراد در فرایند تشکیل جمهوری اسلامی حضور داشتند و احقاق حق و حقوق خود را بر پایه شعار استقلال، آزادی جمهوری اسلامی می خواستند. در این زمینه، فصل سوم قانون اساسی از اصل ۱۹ تا ۴۳ به حق عمومی در جامعه می پردازد و نشان می دهد که تمام ارکان جمهوری اسلامی بر پایه رای و نظرخواهی از مردم نهادینه شده است.

**حاکمیت ارزش ها، مقررات و احکام اسلامی
داریوش قنبری عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری، حاکم کردن مقررات، احکام و ارزش های اسلامی را مهم ترین هدف نهضت مردم ایران دانست و در این ارتباط افزود: برادری، همکاری، بخشش، دستگیری از ضعیفان و گفتن حق میان جامعه از دیگر هدف های انقلاب اسلامی محسوب می شود. انقلاب اسلامی ایران متفاوت با دیگر انقلاب های عصر جدید به شمار می رود و از تفکری بر مبنای ارزش های خاص اسلامی نشات می گیرد. قانون اساسی آن بر پایه اصول دینی و برگرفته از فقه و شریعت بوده است.

عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری با نگاهی مقایسه ای میان انقلاب های جهانی و انقلاب اسلامی تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران با توجه به رویکرد جهانی که دارد به لحاظ تحول ‌خواهی و نو‌آوری در حوزه بینش و کنش، برد مؤثری داشت و در زمره انقلاب های بزرگ است و تنها با مقایسه وضعیت کنونی کشور با دوره پیش از انقلاب می‌ توان به ارزش و قدرت این حکومت پی برد. انقلاب اسلامی ایران به تقویت احساس هویت اسلامی در جهان و معادلات سیاسی، امنیتی و فرهنگی بین ‌المللی انجامید و به روح آزادی خواهی و ظلم ‌ستیزی در میان مسلمانان ستمدیده قوت بخشید.

وی با تاکید بر اهمیت پیروزی انقلاب در سربلندی و عزت اسلام، اظهار داشت: انقلاب ایران، اسلام را وارد معادله های بین ‌المللی کرد. امروزه متاسفانه حرکت هایی نه چندان اخلاقی در کشور وجود دارد که با اصول و ارزش های اخلاقی و انقلابی همخوانی ندارد. تندروی ها، تخریب های فردی و جمعی با چارچوب های دینی و آرمان های انقلاب منافات دارند. اکنون بیش از چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی می گذرد و هنوز برخی با نگاه های غیر اخلاقی به دنبال کسب قدرت هستند و در این راه منافع ملی را نیز قربانی خودخواهی ها و نظرهای خویش می کنند.

داریوش قنبری در ارتباط با توافق هسته ای ایران با گروه ۱+۵، بیان داشت: مساله برجام به عنوان یکی از منافع ملی کشور از مهم ترین دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی در دوره پس از انقلاب اسلامی به شمار می رود که عده ای با تندروی ها در این راه اراده نظام را زیر سوال می برند و بذر ناامیدی را در جامعه می پاشند تا از راه تخریب به منافع خویش دست یابند. در آیین، فرهنگ و مذهب ایرانیان هدف و وسیله هر ۲ باید مقدس باشند و در مجموع باید نسبت به اخلاق نگاه قدرتمندانه ای وجود داشته باشد.

** شکوفایی سیاسی، اقتصادی و علمی
حجت الاسلام سیدرضا اکرمی رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری و مشاور عالی وزیرکشور در امور روحانیت نیز با اشاره به چگونگی پیروزی انقلاب اسلامی، یادآور شد: ایده آل و مقصود نهایی از انقلاب اسلامی برکناری رژیم پهلوی و ایجاد نظام جمهوری اسلامی بر پایه رای مردم بود. مردم در جریان انقلاب اسلامی با برگزاری رفراندوم، نظام جمهوری اسلامی را با رای ۹۸ درصدی قبول کردند و به این ترتیب تدوین قانون اساسی بر پایه ارزش ها و مبانی اسلام محقق شد.

متاسفانه با شروع جنگ تحمیلی و درگیری های داخلی در آن سال ها بخش هایی از قانون اساسی در کشور عملیاتی نشد اما با مقاومت مردم و رهبری امام خمینی(ره) دشمن به اهداف خود که تجزیه و تضعیف کشور بود، نرسید و ایران به یک کشور قدرتمند در سطح منطقه خاورمیانه تبدیل شد. نهایی شدن توافق هسته ای، اجرای برجام، برقراری تعامل و تعادل با دیگر کشورها و رسیدن به شکوفایی کامل در بُعد سیاسی، اقتصادی و علمی به عنوان مهم ترین هدف و دستاورد نظام جمهوری اسلامی در سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور است.

** استقلال خواهی و قطع وابستگی به قدرت های استکباری
فاطمه راکعی فعال سیاسی اصلاح طلب و دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش، داشتن استقلال و قطع وابستگی را یکی از آرمان های انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: در شعائر دینی و قانون اساسی منعی برای دیپلماسی وجود ندارد و بر تعامل سنجیده با دیگر کشورها تاکید و همچنین به پیشرفت و ارتقاء در زمینه های علمی و صنعتی بر پایه محور دیپلماسی توجه شده است.

انقلاب اسلامی به احیای اصولگرایی اسلامی و اسلام سیاسی کمک شایانی کرد و برای دیگر جنبش‌ های اسلامی و حتی غیر اسلامی که در صدد مبارزه با استبداد و استکبار بودند، الگوی مناسب و موفقی را ترسیم کرد. به عبارت دیگر انقلاب اسلامی در ایران تأثیر عمیقی در روابط اجتماعی ملت ایران و ارزش‌های حاکم بر جامعه گذاشت. نظام سلطه گر بین الملل سعی داشت تا تصمیم سازی های کشور بر پایه برنامه ریزی ها و خواسته آنان صورت پذیرد، اما با وجود این تلاش ها در طول سال های پس از انقلاب شاهد تحول و پیشرفت های شگرفی بودیم. ایران با پیروزی انقلاب اسلامی از پازل قدرت نظام سلطه جهانی خارج شد و این مساله وحشت دشمنان اسلام را از الگو شدن ایران برانگیخت. استقلال کشور در جهان نیز باید در راه تامین منافع جمهوری اسلامی باشد و این امر تنها با تلاش مسوولان صورت می گیرد بنابراین ضروری است جریان های سیاسی از دامن زدن بر اختلاف ها اجتناب کنند تا بدین وسیله آرمان های انقلاب در جامعه محقق شود.

** حمایت و امیدبخشی به دیگر مسلمانان و ملت های مظلوم
پروانه مافی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر، حمایت و امید بخشیدن به دیگر مسلمانان و ملت های مظلوم دنیا که برجسته ترین دستاوردهای انقلاب است و تصریح کرد: نزدیک به چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی با شعار استکبار ستیزی، برطرف شدن محرومیت و کمک به سایر مسلمانان مظلوم سپری شد و از آن زمان تا کنون ایران اسلامی تلاش کرده تا با ادبیات استکبارستیز خود هژمونی حاکم بر قدرت های جهانی را در هم بشکند و دوگانه فقیر و غنی، استعمارگر و مستعمره و پیشرفته و عقب افتاده را از میان بردارد.

این چنین است که پس از گذشت ۳۸ سال از پیروزی جمهوری اسلامی، همچنان دادخواهی انقلاب مردم ایران در سرتاسر دنیا الگو است و تاثیر گذاری این نهضت بر حرکت های عدالت خواهانه مظلومان جهان قابل چشم پوشی نیست و همواره حمایت های خود را از جنبش های آزادی خواهانه ای همچون حزب الله لبنان اعلام کرده و این خط سرخ عدل و داد است که از بهمن ۱۳۵۷ خورشیدی بر کره خاکی نقش بسته تا در فراز و فرود دوران نسبت ما را با خود به سنجه آزمایش بگذارد.

**معرفی، احیا، گسترش تفکر و معارف اسلامی
صباح زنگنه سفیر پیشین ایران در سازمان همکاری های اسلامی، کارشناس سیاسی و تحلیلگر مسایل خاورمیانه در بیان مهمترین اهداف انقلاب اظهار داشت: ایجاد امید و نشاط در میان ملت های ستمدیده به خصوص مسلمانان مستضعف و در بند رژیم های وابسته و استبدادی، برای حرکت، تلاش و مجاهدت در راه مبارزه با ستمگران و مستکبران از مهمترین هدف های انقلاب اسلامی به شمار می رود. انقلاب اسلامی ایران بر خلاف بسیاری از انقلاب های دیگر محدود به زمان و مکان نیست، بلکه همچون چشمه جوشان با وجود گذشت بیش از سه دهه، همچنان الگویی برای کشورهای تحت ستم جهان و تاثیرگذار بر روند تحولات منطقه و جهان است. یکی از رسالت های مهم انقلاب اسلامی ایران در عرصه بین الملل، معرفی، احیا، گسترش تفکر و معارف اسلامی محسوب می شود. دشمنان اسلام همواره می کوشند چهره اسلام را مخدوش سازند و حقایق را وارونه جلوه دهند. با پیروزی انقلاب اسلامی دین و دینداری در سراسر جهان احیا شد و معنویت به صحنه اجتماع بازگشت. اصلاح تفکر دینی و زدودن خرافه ها و بدعت ها از چهره دین اسلام و پاسخ گویی دینی به نیازهای فکری جامعه بشری از جمله هدف های بنیادی انقلاب اسلامی به شمار می رود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.