0 نظر
255 بازدید

آب تالاب بین المللی «کانی برازان» پس از ۱۰ سال سرریز شد

double-quot
مهاباد – جارپرس – رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: آب تالاب بین المللی «کانی برازان» این شهرستان پس از ۱۰ سال و بر اثر بارش های مناسب سرریز شد.
کد خبر : 29543
تاریخ انتشار : یکشنبه 15 اردیبهشت 1398 - 5:38
آب تالاب بین المللی «کانی برازان» پس از ۱۰ سال سرریز شد

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، فاروق سخنور روز یکشنبه اظهار داشت: هم اکنون ظرفیت ۱۶ میلیون مترمکعبی این تالاب پر شده و به صورت میانگین سه مترمکعب آب ورودی آن از سه دریچه خروجی به سمت تالاب های اقماری دریاچه ارومیه از جمله «داشخانه»، «بفراوان» و «گروس» هدایت می شود.
وی افزود: آب این تالاب از رودخانه مهاباد، چشمه روستای قره داغ و زهکش های اطراف این تالاب تامین می شود و امسال در سایه لایروبی زهکش ها، آب با سرعت بیشتری به داخل تالاب وارد می شود.
«سخنور» اضافه کرد: با راه اندازی ایستگاه پایش آنلاین در این تالاب مولفه های عمق آب، میزان اکسیژن، دما، فشار و رطوبت تالاب رصد شده و به صورت آنلاین به دفتر تالاب های ایران ارسال می شود.
وی در خصوص ورود پرندگان برای لانه سازی و تغذیه به این تالاب نیز گفت: هم اکنون هزاران قطعه پرنده آبزی و کنارآبزی در ۲۰ گونه مختلف شامل فلامینگو، باکلان کوچک، پلیکان سفید، چوب پا، پرستوی دریایی، کشیم بزرگ، غاز خاکستری، غاز پیشانی سفید، سیلوش، آووست، خروس کولی، حواصیل، تنجه، انواع مرغابی و اردک از جمله اردک سرسبز، ارده ای، سرحنایی، سرسفید و بلوطی در این تالاب حضور دارند.
به گزارش ایرنا از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون ۶۱۵٫۴ میلی متر بارندگی در مهاباد ثبت شده است که در مقایسه با ۴۲۸ میلی متر بارندگی سال قبل ۴۴ درصد و در مقایسه با ۴۱۲ میلی متر بارندگی میانگین بلند مدت این شهرستان ۶۵ درصد افزایش نشان می دهد.
تالاب بین المللی کانی برازان مهاباد با وسعتی افزون بر ۹۱۰ هکتار یکی از مهمترین تالاب های اقماری جنوب دریاچه ارومیه و با ارزش ترین زیستگاه های انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر و بومی در شمال غرب کشور به شمار می رود.
این تالاب به دلیل موقعیت ویژه و شرایط زیستی منحصر به فرد خود در سال ۱۳۸۵ به عنوان منطقه شکار ممنوع و نخستین پناهگاه حیات وحش آذربایجان غربی معرفی شد.
بر اساس آخرین بررسی ها تعداد ۷۵ گونه پرنده آبزی و کنار آبزی متعلق به ۱۱ خانواده در این تالاب شناسایی شد که در صورت اضافه کردن گونه های خشکی زی، این تعداد به بیش از ۱۸۰ گونه خواهد رسید و همین امر اهمیت تالاب را بیش از پیش آشکار می سازد.
علاوه بر «کانی برازان»، تالاب های دایمی «حسن خان» و «قوپی باباعلی» و تالاب های فصلی «گروس»، «داشخانه» و «قره قشلاق» نیز در مهاباد وجود دارد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.