0 نظر
231 بازدید

وضعیت آب در ۳۵۷ دشت ایران بحرانی است

double-quot
گچساران – جارپرس – معاون حفاظت و بهره برداری مدیریت منابع آب ایران گفت: به دلیل تداوم خشکسالی، کاهش میزان بارش‌ها و تبعات ناشی از بی آبی و کم آبی، وضعیت آب در ۳۵۷ دشت از ۶۰۹ دشت کشور بحرانی است.
کد خبر : 26170
تاریخ انتشار : دوشنبه 25 تیر 1397 - 10:45
وضعیت آب در ۳۵۷ دشت ایران بحرانی است

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، جهانگیر حبیبی روز دوشنبه افزود: ۸۰۰ هزار حلقه چاه در کشور وجود دارد که ۳۰۰ هزار حلقه از این تعداد غیرمجاز است.
وی بیان کرد: سالانه ۱۵ هزار حلقه چاه غیر مجاز مسدود می شود که این امر سبب بازگشت آب به سفره‌های زیرزمینی خواهد شد.
حبیبی اظهار داشت: تعادل بخشی منابع با مصارف آب و ایجاد توازن بر اساس ظرفیت‌های شرایط اقلیمی مهمترین برنامه‌های در دست اجرا در کشور است.
وی تصریح کرد: ۵٫۷ میلیارد مترمکعب از منابع آب زیرزمینی کشور بصورت اضافه بر ظرفیت برداشت می‌شود.
حبیبی از کاهش ۳۱ درصدی حجم روان آب‌های کشور در مقایسه با میانگین بلند مدت خبر داد و گفت: میزان روان آبها نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد کاهش داشته است.
وی ابراز کرد: منابع آب‌های تجدیدپذیر کشور ۱۲۰ میلیارد متر مکعب است که هم اکنون به ۹۰ میلیون متر مکعب رسیده است.
حبیبی گفت: هم اکنون بیش از ۱۳۵ سد در حال بهره برداری با ظرفیت ۵۰ میلیارد متر مکعب در کشور وجود دارد.
معاون حفاظت و بهره برداری مدیریت منابع آب ایران چالش‌های عمده آب‌های زیرزمینی کشور را مربوط به بهره برداری بی رویه از این منابع اعلام کرد و گفت: اجرای طرح و تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی و شفاف سازی و پایش منابع و مصارف آب حوزه‌ها با همکاری و مشارکت دست‌اندرکاران مهم‌ترین برنامه‌های وزارت نیرو در حوزه منابع آب زیرزمینی است.
وی افزود: امروز بیشترین استفاده از آب‌های زیرزمینی کشور در بخش کشاورزی است.
جهانگیر حبیبی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت مدیریت منابع آب ایران برای کلنگ زنی طرح آبرسانی به سه هزارو ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در دشت‌های باشت به کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.