0 نظر
209 بازدید

ناتوانی اتحادیه اروپا از یافتن راه حلی برای بحران مهاجران

double-quot
بلگراد – جارپرس – دولتهای عضو اتحادیه اروپا با وجود اینکه سال های زیادی از ورود مهاجران و پناهجویان به اروپا می گذرد، به یافتن راه حلی مناسب و پایدار برای این مساله که آن را یک بحران می خوانند، توفیق نیافته اند.
کد خبر : 25649
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 25 اردیبهشت 1397 - 7:32
ناتوانی اتحادیه اروپا از یافتن راه حلی برای بحران مهاجران

هر چند که بین اعضای اتحادیه اروپا در مورد مهاجران، پناهندگان و آوارگان جنگی که از خاورمیانه و آفریقا راهی اروپا شده اند، اختلاف نظر شدیدی وجود دارد، اما اتحادیه اروپا تصمیم دارد تا اجلاس رهبران این تشکل سیاسی و اقتصادی که در اواخر ماه ژوئن (اوایل تیر) برگزار می شود، توافقی بین اعضای این اتحادیه صورت بگیرد.
بحران مهاجران گریزان از جنگ ها در کشورهای اروپایی، مدت زمان طولانی قدمت دارد که منشأ آن هم اکثرا خود دولتهای غربی هستند.
حمله به عراق و افغانستان این بحران را تشدید کرد تا اینکه با شکل گیری و تقویت گروه های تروریستی در سال ۲۰۱۱ در سوریه و متعاقب آن در چند کشور آفریقایی و عراق و جنایات فجیعی که این گروه ها مرتکب شدند، این بحران وخیمتر شد و سیل مهاجران به سمت کشورهای اروپایی سرازیر شدند.
برخی از دولتهای غربی که خود عامل آواره شدن میلیون ها انسان بیگناه هستند، حاضر به پذیرش و اعطای پناهندگی به این آوارگان نیستند و حتی با سخت گیری و بی توجهی به آنان، سبب وخامت اوضاع زندگی آنان شده اند و هر روز محدودیت های بیشتری در برابر پناه جویان قرار می دهند.
مقامات اتحادیه اروپا نیز برغم برگزاری جلسات متعدد و گرفتن برخی از تصمیمات، هنوز نتوانسته اند این بحران را حل کنند؛ چرا که کشورها به تعهدات پذیرفته شده خود در این باره عمل نمی کنند.
اتحادیه اروپا، مهاجران و پناهجویان را که به کشورهای عضو این اتحادیه درخواست پناهندگی داده اند به دو گروه تقسیم کرده است؛ گروهی که از کشورهای خاورمیانه و آفریقا خود را به کشورهای شمالی اتحادیه اروپا می رساننند و گروه دوم افرادی از کشورهای کمونیستی سابق هستند که درخواست گروه دوم اصولا برای پناهندگی قبول نمی شود.
کشورهای ثروتمند اتحادیه اروپا مانند آلمان تلاش دارند که توافق نامه جدید برای مهاجران بصورتی باشد که هیچیک از اعضای اتحادیه اروپا نتواند، از جمله مجارستان و لهستان که با توافق نامه اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۶ برای سهمیه بندی مهاجران و پناهجویان بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا مخالف هستند، از پذیرش آنها خودداری ورزند.
طبق توافق نامه جدید که برای حل و فصل بحران مهاجران و پناهجویان پیشنهاد شده است و انتظار می رود بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا به امضا برسد، آن دسته از کشورهای عضو این اتحادیه که از سهمیه خود برای پذیرش مهاجران و پناهجویان اجتناب کنند، می باید در مقابل هر مهاجر ۳۰ هزار یورو بر اساس سهمیه بندی پرداخت کنند.
دولتهای لهستان و مجارستان همواره با سهمیه اجباری برای پذیرفتن مهاجران و پناهجویان مخالف هستند و احتمالا توافق نامه جدید را قبول نخواهند کرد.
پس از مسدود شدن مرزهای کشورهای بالکان غربی از سال ۲۰۱۶ بر آنچه دولت های آنها مهاجران غیر قانونی می خوانند، اگر چه تعداد ورود و خروج این افراد کاهش یافته است، اما اتحادیه اروپا هیچ سیاست قاطعی برای این بحران که دولتهای عضو آن حدود ۷ سال است با آن رو به رو هستند، در پیش نگرفته است.
قرار است که نمایندگان اتحادیه اروپا بزودی در بروکسل در رابطه با مساله مهاجران گفت و گو و به دنبال آن در همین رابطه نشست وزرای کشور اتحادیه اروپا در اوائل ماه ژوئن و اجلاس سران این اتحادیه در ۲۸ و ۲۹ ماه ژوئن (۷ و ۸ تیرماه) امسال برگزار شود.
دیپلماتهای اتحادیه اروپا پیرامون سیاست جدید این اتحادیه درباره مهاجران نظرهای متفاوتی دارند برخی موافق و برخی مخالف هستند.
ویکتور اوربان نخست وزیر شووینیست (ملی گرای افراطی) مجارستان اخیرا در این باره گفته است که وظیفه اصلی دولت جدید وی حفاظت از امنیت و فرهنگ مسیحی مجارستان است. وی با پذیرش مهاجران و پناهجویان که عمدتا مسلمان از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا هستند، شدیدا مخالف است.
از طرف دیگر جمهوری چک و اسلواکی نیز خواهان پذیرفتن آوارگان جنگی و پناهجویان نیستند. اتحادیه اروپا اکنون با مشکل خلاء سیاسی در ایتالیا روبروست که هنوز پس از گذشت دو ماه از انتخابات پارلمانی در این کشور، دولت جدید آن تشکیل نشده که از جمله بتواند نظرش را در مورد بحران مهاجران و سیاست جدید اتحادیه اروپا در این باره رسما عنوان کند.
کمیسیون اروپا با توجه به اهمیت مسائل مربوط به مهاجران برای حفاظت از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا و هدایت کردن امور آنها، برای بودجه جدید چند ساله اتحادیه اروپا در فواصل زمانی ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۷ میلادی ۳۵ میلیارد یورو را پیشنهاد کرده است که تقریبا سه برابر بیش از بودجه کنونی است.
مجارستان به طرح اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۶ درباره توزیع مجدد ۱۲۰ هزار پناهجو میان ۲۸ کشور عضو به دیوان عدالت اروپا شکایت کرده است.
دادگاه عالی اتحادیه اروپا اخیرا شکایت مجارستان و اسلواکی را در مخالفت با سهمیه بندی مهاجران و پناهجویان بین کشورهای عضو این اتحادیه رد کرده است.
وزیران کشور اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ میلادی در نشست بروکسل، طرحی را در مورد تقسیم ۱۲۰ هزار آواره جنگی ارائه کردند که با وجود مخالفت قاطع برخی کشورهای شرق اروپا، تصویب شد.
ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان پس از رد شکایت این کشور توسط دادگاه اعلام کرد که بوداپست موضع خود را در قبال مهاجران تغییر نمی دهد.
اتحادیه اروپا به پناهجویان و مهاجرانی که از سه کشور عراق، سوریه و افغانستان نیستند و مهین خود را تنها بخاطر مسائل مالی و بیکاری ترک کرده اند، مهاجران اقتصادی نام نهاده است و از درخواست این افراد به عنوان پناهجویی ممانعت می کنند و اولویت را به پناهجویان و آوارگان این سه کشور می دهد که موطن آنها درگیر جنگ و ناامنی های ناشی از آن است.
کشورهای اسلوونی، مقدونیه، صربستان و کرواسی نیز از اواسط سال ۲۰۱۵ میلادی تصمیم گرفتند مهاجران و پناهجویانی را که از افغانستان، عراق و سوریه و مناطق جنگی دیگر نیستند، به کشورشان راه ندهند.
آوارگان جنگی و پناهجویان پس از بسته شدن مرزهای مجارستان با کرواسی، برای ادامه مسیر خود به کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا از جمله آلمان، هلند و سوئد برای بار دیگر مسیر خود را تغییر داده بصورت گسترده از کرواسی به طرف اسلوونی راهی می شوند و سپس از طریق این کشور به طرف اتریش و آلمان می روند.
هم اکنون بخاطر بسته شدن راه های ورود به کرواسی و مجارستان و اسلوونی و دیگر راه ها، مهاجران برای راه یافتن به کشورهای شمالی اتحادیه اروپا با مشکلات زیادی رو به رو هستند.
مجارستان که عضو اتحادیه اروپاست از اواخر سال ۲۰۱۵میلادی به دلیل مشکلات زیاد و ناتوانی در پذیرفتن و کنترل مهاجران و انتقال آنها به دیگر کشورهای اتحادیه اروپا، با کشیدن سیم خاردار در مرزهای خود با صربستان و کرواسی از ورود آوارگان و پناهجویان جنگی جلوگیری کرده است.
صربستان هم که عضو این اتحادیه نیست حال میزبان حدود چهارهزار مهاجر و پناهجوست که در اردوگاه های مختلف در سراسر کشور مستقر هستند.
مهاجران در صربستان از امکانات بهداشتی و درمانی، غذا، پوشاک و دیگر وسایل مورد نیاز برخوردارند. این افراد قصد ماندن در این کشور را ندارند و تلاش دارند راهی را برای رفتن به کشورهای شمالی اتحادیه اروپا پیدا کنند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.