به گزارش جارپرس به منظور ارتقاء دانش علمی و عملی کارشناسان ستادی، شهرستانی استان مازندران، کارگاه آموزشی”شناخت و مبارزه با بیماریهای محصولات زراعی گندم و جو” با حضور معاون بهبود تولیدات گیاهی و مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران، مسئولین مراکز جهاد کشاورزی و تولیدات گیاهی، کارشناسان مسئول حفظ نباتات و زراعت، کارشناسان پهنه جهاد کشاورزی و جذب موقت در طرح جهش تولید در دیمزارهای استان در سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد.
احسان عباسپور با اشاره به اهمیت مبارزه با بیماری ها، آفات و علف های هرز در مزارع گندم و جو، اظهار کرد: سال زراعی امسال ۵۸ هزار هکتار گندم و ۲۶ هزار و ۷۸۱ هکتار جو در اراضی زراعی استان کشت شد که هم اکنون سبز است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید به پایش مستمر و مدیریت تغذیه مزارع گندم و جو، اظهار کرد: از ابتدای سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ تاکنون با عوامل خسارتزا( آفات، بیماری ها و علف های هرز) در ۴۴ هزار و ۲۳۵ هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد.
وی با اشاره به مبارزه شیمیایی با آفات، بیماریها و علف های هرز در ۳۹ هزار و ۱۵۱ هکتار مزارع گندم استان، افزود: با آفات در ۵ هزار و ۵۶۵ هکتار از مزارع گندم استان مبارزه شد که ۵ هزار و ۲۳۲ هکتار آن علیه حلزون، ۲۸۰ هکتار با سوسک سیاه زابروس و ۵۳ هکتار با کرم مفتولی بود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه با علف های هرز در ۲۷ هزار و ۷۴۵ هکتار مزارع گندم مبارزه شد، اضافه کرد: با علف های هرز پهن برگ در ۷ هزار و ۸۹۵ هکتار، کشیده برگ در ۹ هزار و ۵۲۰ هکتار و توام در ۱۰ هزار و ۳۳۰ هکتار مزارع گندم استان مبارزه شیمیایی شد.
عباسپور تصریح کرد: مبارزه با علف های هرز مزارع گندم استان با استفاده از سموم گرانستار، توفوردی، پوماسوپر، آکسیال، آتلانتیس، آتللو، تیفیس، آپیروس،لنتور و ویکیلیس صورت گرفت.
وی ادامه داد: مبارزه با بیماریها در ۵ هزار و ۸۴۱ هکتار مزارع گندم استان انجام شد که ۲۰۵ هکتار علیه سپتوریوز برگی، ۲ هزار و ۲۷۶ هکتار زنگ زرد، هزار و ۳۲۷ هکتار با سفیدک سطحی، هزار و ۹۶۹ هکتار با لکه برگیها و ۶۴ هکتار با لکه خرمایی بود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران درباره مبارزه شیمیایی با آفات، بیماریها و علف های هرز در مزارع جو استان در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ تاکنون، گفت: مبارزه شیمیایی با آفات و بیماری ها و علف های هرز در ۵ هزار و ۸۴ هکتار مزارع جو استان انجام شد.
وی با اشاره به مبارزه شیمیایی با آفت حلزون در هزار و ۲۷۲ هکتار مزارع جو استان، افزود: علیه علف های هرز کشیده برگ در هزار و ۴۳۳ هکتار، پهن برگ در هزار و ۳۰۸ هکتار و دو منظوره در ۸۲ هکتار و با بیماری های سفیدک سطحی در ۲۴۱ هکتار، زنگ زرد در ۱۳۷ هکتار، سپتوریوز برگی در ۳ هکتار، لکه برگیها(توام)در ۳۸۰ هکتار و لکه خرمایی در ۲۲۷ هکتار مزارع جو استان با استفاده از سموم تیلت، فولیکور مبارزه شیمیایی شد.
در ادامه محمد علی آقاجانی محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان به ارائه مطالبی در خصوص شناسایی علائم بیماریها، آفات و علفهای هرز در مزارع گندم و جو و چگونگی مبارزه با این عوامل خسارتزا پرداخت و در پایان به سوالات حاضرین پاسخ داد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰