0 نظر
254 بازدید

“زحل” در حال کج شدن است

double-quot تهران - جارپرس - پس از تشکیل سیاره "زحل" برخی از مکانیزم‌های دینامیکی سبب کج شدن زحل شده‌اند و اکنون نیز میزان انحراف محوری این سیاره ۲۶.۷ درجه است. تصور می‌شود که این رویداد بیش از ۴ میلیارد سال پیش و در اواخر مهاجرت سیاره‌ای رخ داده باشد.
کد خبر : 45625
تاریخ انتشار : یکشنبه 5 بهمن 1399 - 14:26
“زحل” در حال کج شدن است

به گزارش جارپرس از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، دو دانشمند از مرکز ملی پژوهش‌های علمی فرانسه و دانشگاه سوربن که در “موسسه مکانیک سماوی و محاسبات نجومی” کار می‌کنند اخیراً کشف کرده‌اند که قمر زحل می‌تواند کج بودن محور چرخشی این غول گازی را توضیح دهد. مطالعه آنها نشان می‌دهد که کج بودن این محور در طی چند میلیارد سال آینده افزایش نیز خواهد یافت.

دانشمندان دریافتند که کج بودن فعلی محور چرخش زحل در اثر مهاجرت قمرهای آن به ویژه بزرگترین قمر آن یعنی “تیتان”(Titan) ایجاد شده است. مطالعات اخیر نشان داده است که قمرهای زحل بسیار سریع‌تر از آنچه در گذشته تصور می‌شد در حال دور شدن از زحل هستند. دانشمندان این مطالعه این افزایش نرخ مهاجرت را در محاسبات خود قرار دادند و آنها را بررسی کردند. دانشمندان بر اساس محاسبات خود نتیجه گرفتند که این روند حرکت بر روی کج بودن محور چرخش زحل تأثیر می‌گذارد و هرچه قمرهای آن دور می‌شوند، کج بودن سیاره بیشتر و بیشتر می‌شود.

دانشمندان اظهار کردند محور زحل همچنان در حال کج شدن است و آنچه امروز می‌بینیم صرفاً یک مرحله انتقالی در این تغییر است. طی چند میلیارد سال آینده، کجی محور زحل می‌تواند بیش از دو برابر شود.

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.