تغذیه مناسب بهترین راه پیشگیری و درمان بیماری دیابت و چاقی ×× عباس حاتمی

تهران – جارپرس -طبق گزارش انجمن پزشکان داخلی در ایران، حدود چهار میلیون نفر بیمار دیابتی (زمانی که قندخون ناشتای فرد بیش از ۱۲۶میلی گرم درصد باشد) وجود دارد و چهار میلیون نفر نیز در مرز ابتلاء به این بیماری (قندخون ناشتا بالای ۱۰۵میلیگرم درصد) قرار دارند.

 حدود ۳۰ درصد جمعیت ایران نیز دچار چاقی (در زنان بیشتر از مردان) هستند (برخی از این افراد ظاهر لاغری دارند ولی چربی خون آنان بالاست که به این افراد چاق پنهان گفته می شود). داشتن تغذیه مناسب، آرامش روانی و تحرک (روزانه نیم ساعت ورزش یا کار فیزیکی) و نیز عدم استعمال دخانیات بهترین راه پیشگیری و درمان این بیماری ها است.
۱- رژیم غذایی مخصوص بیماران دیابتی(قندخون بالا):
الف – از مصرف موادغذائی زیر کاملا خودداری شود:
شیرینی جات، چربی، ترکیبات قندی، نوشابه، شربت، خرما، بستنی، شکلات، کشمش، انگور (دارای قند فروکتوز و فیبروپروتئین، هندوانه، کمپوت میوه ها، جگر(دارای موادقندی بصورت گلیکوژن است).
ب – موادغذائی زیر کمتر مصرف شود:
مواد نشاسته دار مانند نان (هربارمصرف به اندازه یک کف دست باشد)، برنج و ماکارونی (به اندازه ۱۰قاشق، روزانه یکی از مواد نشاسته دار فوق مصرف شود).
ج – بیماران مبتلا به دیابت غذاهای زیر را مصرف کنند:
سبزیجات تازه، کاهو، خیار، گوجه فرنگی، گوشت خالص مرغ و ماهی (بدون چربی)، کدو (آب پز)، قارچ، سویا، شیرکم چرب.
۲- رژیم غذائی مخصوص بیماران با تری گلیسرید بالا (بیش از۲۰۰میلی گرم درصد در خون):
الف – از مصرف موادغذائی زیر خودداری شود:
کله پاچه، جگر، سیرابی، گوشت چربی دار، موادغذائی سرخ کردنی، سوسیس، کالباس، همبرگر، تمامی فست فودها، کره، خامه، شیرپرچرب، پنیر پرچرب و دوغ پرچرب.
لازم بذکراست موادقندی در بدن به چربی نیز تبدیل می شوند.
ب – موادغذائی زیر کمترمصرف شود:
مواد نشاسته دار مانند نان (به اندازه کف دست در هر وعده)، ماکارونی و برنج (روزانه فقط یکی از آنها حداکثر ۱۰ قاشق مصرف شود، موادقندی و شیرینی جات، روغن زیتون و ماهی.
ج – موادغذائی زیر مصرف شود:
سبزیجات تازه، حبوبات، کاهو، شوید، خیار، کدو، گوجه فرنگی، گوشت مرغ یا ماهی بدون چربی، سویا، قارچ، انار، گریپ فورت.
۳- رژیم غذائی مخصوص بیماران با کلسترول بالا (بیش از۲۰۰میلی گرم درصددرخون):
الف – از مصرف موادغذائی زیر کاملا خودداری شود:
تخم مرغ (بخصوص زرده)، کوکو (بامحتوی زرده تخم مرغ)، جگر، کله پاچه، سیرابی، روغن حیوانی، سرخ کردنی، هر چربی، کره ، خامه، ماست، دوغ و شیرپرچرب، فست فودها.
ب – موادغذائی زیر کمتر مصرف شود:
ماهی و زیتون، روغن مایع، مغز گردو و بادام.
ج – موادغذائی زیر بهتر است مصرف شود:
سبزیجات تازه، کاهو، شوید، قارچ، سویا، حبوبات، انواع میوه ها به ویژه انار، گوشت بدون چربی مرغ، روغن ماهی، پسته خام، شیر یا ماست کم چرب.
تبصره: درایران تنوع غذایی کمتر از متوسط جهانی است (متوسط جهانی ۳۰نوع غذا، در ایران ۱۴ نوع و ژاپن۷۰ نوع غذا). تنوع غذایی در پیشگیری از بیماری ها بسیار موثر است، سرانه مصرف ماهی در ایران دو کیلوگرم و در ژاپن ۱۲ کیلوگرم در سال است، گوشت ماهی دارای پروتئین، کلسیم، فسفر، ید، فلوئور و ویتامین های A-D-E است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰