جمعه , 30 /تير /1396
 Friday , 21 /July /2017

مجوز فعالیت این پایگاه، در جلسه مورخ 1391/08/22 هیئت نظارت بر مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شده است.

logo-samandehi

واعظی: تلگرام صوتی با حکم قضایی مسدود شد

تهران - جارپرس - وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: مسدود شدن تلگرام صوتی از سوی قوه قضائیه و با حک...

شیوه‌های نوین مقابله با گزش جانوران سمی

کرج - جارپرس - موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شیوه هایی نوین را برای مقابله با گزش جانوران سمی...

کاهش روزهای کاری در لبنان از 6 به 5 روز

بیروت - جارپرس - با تغییر در ساعت کاری ادارات دولتی در لبنان، روزهای کاری از 6 به 5 روز کاهش یافت و...

سه کمیته تخصصی وزارتخانه شدن سازمان میراث‌فرهنگی را بررسی می کنند

تهران - جارپرس - مدیرکل امور مجلس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از تشکیل 3 کمیته تخصصی...

رشد قیمت دلار و یورو بانکی در 28 تیر

تهران - جارپرس - بانک مرکزی امروز (چهارشنبه) ارزش برابری 39 واحد پولی را اعلام کرد که بر اساس آن ق...

فنلاند آماده برای جنگ احتمالی غرب و روسیه

مسکو - جارپرس - با توجه به تشدید رویارویی های نظامی روسیه و غرب به ویژه آمریکا، فنلاند در حال آماده...

تمدید مهلت ثبت نام عتبات دانشگاهیان تا 31 تیر

تهران - جارپرس - معاون اجرایی و اعزام ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان گفت: مهلت نهایی کردن ثبت‌نام عت...

تصویب لایحه ضد تروریسم درمجلس فرانسه در میان اعتراضات نهادهای مدنی

تهران - جارپرس - خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: لایحه بحث برانگیز ضد تروریسم شب گذشته (سه شنبه شب) در ...

  • واعظی: تلگرام صوتی با حکم قضایی مسدود شد

    چهارشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۳۵
  • شیوه‌های نوین مقابله با گزش جانوران سمی

    چهارشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۳۲
  • کاهش روزهای کاری در لبنان از 6 به 5 روز

    چهارشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۳۰
  • سه کمیته تخصصی وزارتخانه شدن سازمان میراث‌فرهنگی را بررسی می کنند

    چهارشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۷
  • رشد قیمت دلار و یورو بانکی در 28 تیر

    چهارشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۵
  • فنلاند آماده برای جنگ احتمالی غرب و روسیه

    چهارشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۳۸
  • تمدید مهلت ثبت نام عتبات دانشگاهیان تا 31 تیر

    چهارشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۶
  • تصویب لایحه ضد تروریسم درمجلس فرانسه در میان اعتراضات نهادهای مدنی

    چهارشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۴

استاندارد سبوس نان بازنگری می شود

تهران - جارپرس - مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: به منظور پیشگیری از بیماری ها، بازنگری در استاندارد سبوس نان در دستور کار وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد قرار گرفته است.

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، زهرا عبداللهی افزود: سبوس گیری از آرد نانوایی ها در سال های اخیر افزایش یافته و این مسئله خطر افزایش بیماری های دستگاه گوارشی، سرطان و دیابت را افزایش داده است بنابراین بازنگری در استاندارد سبوس نان در دستور کار وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد قرار گرفته است.
وی درباره غنی سازی آرد نانوایی ها با آهن و اسید فولیک اظهار کرد: غنی سازی آرد نانوایی ها با این دو ریزمغذی مهم از سال 86 در کشور شروع شد و در این سالها میزان پوشش غنی سازی آرد نانوایی ها گاهی کم و گاهی بیشتر می شد.
عبداللهی گفت: اکنون حدود 85 درصد آرد نان های لواش، تافتون و بربری با آهن و اسید فولیک در کشور غنی می شود اما کافی نیست و باید 100 درصد آرد تولیدی این نان ها غنی سازی را داشته باشند.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: مشکلی که اکنون در کیفیت تولید آرد نانوایی ها وجود دارد، میزان بالای سبوس گیری آن است که متاسفانه به بهانه ذائقه مردم و با این استدلال که مردم نان سفیدتر دوست دارند، کارخانه های تولید آرد به سمت سبوس گیری بیشتر حرکت کرده اند و آردهایی را روانه نانوایی ها کرده اند که به نفع سلامت مردم نیست.
وی گفت: افزایش سبوس گیری نان سیاست غلطی است که از حدود سه سال پیش در کشور شروع شده، برخی مسئولان تصمیم گرفتند که آرد سفیدتری را روانه بازار کنند که این تصمیم بر خلاف نیازهای سلامت مردم است.
عبداللهی اضافه کرد: میزان سبوس گیری آرد نان تافتون که باید حداکثر حدود 13 تا 13.5 درصد باشد اکنون به 15 تا 18 درصد و در برخی کارخانه ها به حدود 23 درصد رسیده است، این تصمیم اشتباهی است که به بهانه تولید نان سفید انجام شده است و سلامت مردم را به خطر می اندازد.
وی گفت: در مورد نان سنگک در صورتی که آرد استاندارد سنگک را داشته باشد و سبوس گیری آن 7 درصد باشد نیازی به غنی سازی با آهن و اسید فولیک نیست اما متاسفانه شاهد این هستیم که در مورد آرد نان سنگک نیز سبوس گیری بیش از این میزان انجام می شود و بهانه سفیدتر شدن نان سنگک آردهایی به 18 درصد سبوس گیری وارد نانوایی ها سنگک می شود.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: با توجه به گسترش چاقی و اضافه وزن و نیز افزایش بیماری های گوارشی، سرطان دستگاه گوارش و دیابت، افزایش سبوس گیری نان به زیان سلامت مردم است و باید هر چه سریعتر این سیاست بازنگری شود.
وی گفت: بر اساس دستور شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که ریاست آن با رئیس جمهوری است و 9 وزیر عضو آن هستند، وزارت بهداشت با همکاری سازمان ملی استاندارد، کار بازنگری و اصلاح استاندارد سبوس گیری آرد نانوایی را شروع کرده اند و جلسات کارشناسی این اقدام به طور مستمر بین دو دستگاه برگزار می شود.
عبداللهی افزود: پیشنهاد وزارت بهداشت این است که استاندارد سبوس آرد نان ها به استاندارد قبلی برگردد و برای نان سنگک هفت درصد، برای نان تافتون 13.5 درصد باشد. در مورد آرد نان بربری استاندارد قبلی 18 درصد سبوس گیری بود که پیشنهاد وزارت بهداشت این است که این استاندارد نیز بازنگری شود و میزان سبوس گیری آرد بربری نیز کاهش یابد.
وی اضافه کرد: البته ذائقه مردم و تقاضای بازارهم مهم است بنابراین انتظار نداریم در زمان کوتاه و یک دفعه نان های با سبوس بالاتر وارد بازار شود، زیرا ممکن است بسیاری از مردم نان های تیره تر را دوست نداشته باشند و تقاضای نان سفید داشته باشند، اما باید فرهنگ سازی شود تا مردم بدانند که نان هر چه تیره تر باشد به نفع سلامت آنهاست و نان های سفید، برای سلامت آنان مفید نیست.
مدیر کل تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: کار افزایش میزان سبوس نان، یک کار تدریجی است و باید گام به گام میزان سبوس آرد نان ها را افزایش دهیم تا به استانداردی برسیم که هم سلامت مردم را تامین کند و هم ذائقه و نیاز بازار را داشته باشد.

 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تغییر کد امنیتی