دوشنبه , 03 /مهر /1396
 Monday , 25 /September /2017

مجوز فعالیت این پایگاه، در جلسه مورخ 1391/08/22 هیئت نظارت بر مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شده است.

logo-samandehi

مرزهای هوایی ایران با اقلیم کردستان مسدود شد

تهران-جارپرس-سخنگوی شورای عالی امنیت ملی از مسدود شدن مرزهای هوایی ایران با اقلیم کردستان عراق خبر...

معاون وزیر علوم: اعتراض کنکوری ها قابل تامل است/رسیدگی می کنیم

تهران-جارپرس-معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به برخی اعتراض های صورت گرفته نسبت ...

سفر تابستانی 11 میلیون زائر به مشهد

مشهد-جارپرس-مدیرکل دفتر امور رفاهی زائران استانداری خراسان رضوی گفت: 11 میلیون زائر و مسافر طی سه ...

عثمانی: موضع نمایندگان کرد در قبال قضایای اخیر عراق همان مواضع شفاف نظام است

تهران-جارپرس-نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی طرح همه پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق را نق...

بازدید علی اف از کارخانه مشترک خودروسازی ایران و جمهوری آذربایجان

باکو-جارپرس-الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان امروز (یکشنبه) در جریان گشایش شهرک صنعتی جدید شهر '...

تاج: دیدار دوستانه ایران و توگو لغو نشده است/ تلاش فدراسیون برای کمک به پرسپولیس

تهران-جارپرس-رییس فدراسیون فوتبال،گفت: دیدار دوستانه ایران و توگو لغو نشده بلکه فقط محل برگزاری آن ت...

هوای تهران 2 درجه خنک می شود

تهران-جارپرس-اداره کل هواشناسی استان تهران از کاهش 2 درجه ای دمای هوای مناطق مختلف استان از جمله پای...

از تقدیر از مواضع رییس جمهوری و وزیر خارجه در سازمان ملل تا حل مشکل سیل زدگان استان های شمالی

تهران-جارپرس-تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از مواضع رییس جمهوری و وزیر امور خارج...

  • مرزهای هوایی ایران با اقلیم کردستان مسدود شد

    يكشنبه ۰۲ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۴۳
  • معاون وزیر علوم: اعتراض کنکوری ها قابل تامل است/رسیدگی می کنیم

    يكشنبه ۰۲ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۳۸
  • سفر تابستانی 11 میلیون زائر به مشهد

    يكشنبه ۰۲ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۳۰
  • عثمانی: موضع نمایندگان کرد در قبال قضایای اخیر عراق همان مواضع شفاف نظام است

    يكشنبه ۰۲ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۱۰
  • بازدید علی اف از کارخانه مشترک خودروسازی ایران و جمهوری آذربایجان

    يكشنبه ۰۲ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۳۹
  • تاج: دیدار دوستانه ایران و توگو لغو نشده است/ تلاش فدراسیون برای کمک به پرسپولیس

    يكشنبه ۰۲ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۰۹
  • هوای تهران 2 درجه خنک می شود

    يكشنبه ۰۲ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۰۳
  • از تقدیر از مواضع رییس جمهوری و وزیر خارجه در سازمان ملل تا حل مشکل سیل زدگان استان های شمالی

    يكشنبه ۰۲ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۵۸

استاندارد سبوس نان بازنگری می شود

تهران - جارپرس - مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: به منظور پیشگیری از بیماری ها، بازنگری در استاندارد سبوس نان در دستور کار وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد قرار گرفته است.

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، زهرا عبداللهی افزود: سبوس گیری از آرد نانوایی ها در سال های اخیر افزایش یافته و این مسئله خطر افزایش بیماری های دستگاه گوارشی، سرطان و دیابت را افزایش داده است بنابراین بازنگری در استاندارد سبوس نان در دستور کار وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد قرار گرفته است.
وی درباره غنی سازی آرد نانوایی ها با آهن و اسید فولیک اظهار کرد: غنی سازی آرد نانوایی ها با این دو ریزمغذی مهم از سال 86 در کشور شروع شد و در این سالها میزان پوشش غنی سازی آرد نانوایی ها گاهی کم و گاهی بیشتر می شد.
عبداللهی گفت: اکنون حدود 85 درصد آرد نان های لواش، تافتون و بربری با آهن و اسید فولیک در کشور غنی می شود اما کافی نیست و باید 100 درصد آرد تولیدی این نان ها غنی سازی را داشته باشند.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: مشکلی که اکنون در کیفیت تولید آرد نانوایی ها وجود دارد، میزان بالای سبوس گیری آن است که متاسفانه به بهانه ذائقه مردم و با این استدلال که مردم نان سفیدتر دوست دارند، کارخانه های تولید آرد به سمت سبوس گیری بیشتر حرکت کرده اند و آردهایی را روانه نانوایی ها کرده اند که به نفع سلامت مردم نیست.
وی گفت: افزایش سبوس گیری نان سیاست غلطی است که از حدود سه سال پیش در کشور شروع شده، برخی مسئولان تصمیم گرفتند که آرد سفیدتری را روانه بازار کنند که این تصمیم بر خلاف نیازهای سلامت مردم است.
عبداللهی اضافه کرد: میزان سبوس گیری آرد نان تافتون که باید حداکثر حدود 13 تا 13.5 درصد باشد اکنون به 15 تا 18 درصد و در برخی کارخانه ها به حدود 23 درصد رسیده است، این تصمیم اشتباهی است که به بهانه تولید نان سفید انجام شده است و سلامت مردم را به خطر می اندازد.
وی گفت: در مورد نان سنگک در صورتی که آرد استاندارد سنگک را داشته باشد و سبوس گیری آن 7 درصد باشد نیازی به غنی سازی با آهن و اسید فولیک نیست اما متاسفانه شاهد این هستیم که در مورد آرد نان سنگک نیز سبوس گیری بیش از این میزان انجام می شود و بهانه سفیدتر شدن نان سنگک آردهایی به 18 درصد سبوس گیری وارد نانوایی ها سنگک می شود.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: با توجه به گسترش چاقی و اضافه وزن و نیز افزایش بیماری های گوارشی، سرطان دستگاه گوارش و دیابت، افزایش سبوس گیری نان به زیان سلامت مردم است و باید هر چه سریعتر این سیاست بازنگری شود.
وی گفت: بر اساس دستور شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که ریاست آن با رئیس جمهوری است و 9 وزیر عضو آن هستند، وزارت بهداشت با همکاری سازمان ملی استاندارد، کار بازنگری و اصلاح استاندارد سبوس گیری آرد نانوایی را شروع کرده اند و جلسات کارشناسی این اقدام به طور مستمر بین دو دستگاه برگزار می شود.
عبداللهی افزود: پیشنهاد وزارت بهداشت این است که استاندارد سبوس آرد نان ها به استاندارد قبلی برگردد و برای نان سنگک هفت درصد، برای نان تافتون 13.5 درصد باشد. در مورد آرد نان بربری استاندارد قبلی 18 درصد سبوس گیری بود که پیشنهاد وزارت بهداشت این است که این استاندارد نیز بازنگری شود و میزان سبوس گیری آرد بربری نیز کاهش یابد.
وی اضافه کرد: البته ذائقه مردم و تقاضای بازارهم مهم است بنابراین انتظار نداریم در زمان کوتاه و یک دفعه نان های با سبوس بالاتر وارد بازار شود، زیرا ممکن است بسیاری از مردم نان های تیره تر را دوست نداشته باشند و تقاضای نان سفید داشته باشند، اما باید فرهنگ سازی شود تا مردم بدانند که نان هر چه تیره تر باشد به نفع سلامت آنهاست و نان های سفید، برای سلامت آنان مفید نیست.
مدیر کل تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: کار افزایش میزان سبوس نان، یک کار تدریجی است و باید گام به گام میزان سبوس آرد نان ها را افزایش دهیم تا به استانداردی برسیم که هم سلامت مردم را تامین کند و هم ذائقه و نیاز بازار را داشته باشد.

 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تغییر کد امنیتی