دوشنبه , 28 /خرداد /1397
 Monday , 18 /June /2018

مجوز فعالیت این پایگاه، در جلسه مورخ 1391/08/22 هیئت نظارت بر مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شده است.

logo-samandehi

ریزش قیمت انواع مسکوکات طلا بجز سکه تمام

تهران -جارپرس -قیمت انواع مسکوکات طلا امروز (یکشنبه) در حالی ریزش کرد که بهای هر قطعه سکه تمام بهار...

دادستان زاهدان تجاوز به 41 دختر در ایرانشهر را تکذیب کرد

تهران- جارپرس -دادستان عمومی و انقلاب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان گفت: تجاوز به 41 دختر و ز...

شماری از مردم ایرانشهر در مقابل فرمانداری تجمع کردند

تهران -جارپرس -حدود 50 نفر از مردم ایرانشهر در اعتراض به تعرض انجام شده به تعدادی از دختران این شه...

روسیه و عربستان بر سر تمدید توافق اوپک توافق کردند

تهران - جارپرس-آلکساندر نواک وزیر انرژی روسیه اعلام کرد: روسیه و عربستان بر سر تمدید توافق کاهش نفت ...

اسد: رابطه ایران و سوریه فروشی نیست

دمشق - جارپرس - بشار اسد رییس جمهوری سوریه با اشاره به اینکه عربستان سعودی پیشنهاد قطع رابطه تهرا...

پمپئو: خلع سلاح هسته ای کره شمالی باید به سرعت انجام شود

تهران - جارپرس - وزیر خارجه آمریکا امروز (پنجشنبه) اعلام کرد که رهبر کره شمالی این را درک می کند...

پلیس ایران تیم تامین امنیت به مسکو اعزام می کند

تهران - جارپرس - سردار «هادی شیرزاد» رییس پلیس بین الملل ناجا، از اعزام مجرب‌ترین افراد متخصص در...

سیف: اخذ سود مرکب در بانک ها ممنوع است

تهران - جارپرس - رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران محاسبه و اخذ سود مرکب در بانک ها را ممنوع ...

  • ریزش قیمت انواع مسکوکات طلا بجز سکه تمام

    يكشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۴۰
  • دادستان زاهدان تجاوز به 41 دختر در ایرانشهر را تکذیب کرد

    يكشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۴۴
  • شماری از مردم ایرانشهر در مقابل فرمانداری تجمع کردند

    يكشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۱۷
  • روسیه و عربستان بر سر تمدید توافق اوپک توافق کردند

    يكشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۳۶
  • اسد: رابطه ایران و سوریه فروشی نیست

    پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۸
  • پمپئو: خلع سلاح هسته ای کره شمالی باید به سرعت انجام شود

    پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۶
  • پلیس ایران تیم تامین امنیت به مسکو اعزام می کند

    پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۴
  • سیف: اخذ سود مرکب در بانک ها ممنوع است

    پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۲

استاندارد سبوس نان بازنگری می شود

تهران - جارپرس - مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: به منظور پیشگیری از بیماری ها، بازنگری در استاندارد سبوس نان در دستور کار وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد قرار گرفته است.

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، زهرا عبداللهی افزود: سبوس گیری از آرد نانوایی ها در سال های اخیر افزایش یافته و این مسئله خطر افزایش بیماری های دستگاه گوارشی، سرطان و دیابت را افزایش داده است بنابراین بازنگری در استاندارد سبوس نان در دستور کار وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد قرار گرفته است.
وی درباره غنی سازی آرد نانوایی ها با آهن و اسید فولیک اظهار کرد: غنی سازی آرد نانوایی ها با این دو ریزمغذی مهم از سال 86 در کشور شروع شد و در این سالها میزان پوشش غنی سازی آرد نانوایی ها گاهی کم و گاهی بیشتر می شد.
عبداللهی گفت: اکنون حدود 85 درصد آرد نان های لواش، تافتون و بربری با آهن و اسید فولیک در کشور غنی می شود اما کافی نیست و باید 100 درصد آرد تولیدی این نان ها غنی سازی را داشته باشند.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: مشکلی که اکنون در کیفیت تولید آرد نانوایی ها وجود دارد، میزان بالای سبوس گیری آن است که متاسفانه به بهانه ذائقه مردم و با این استدلال که مردم نان سفیدتر دوست دارند، کارخانه های تولید آرد به سمت سبوس گیری بیشتر حرکت کرده اند و آردهایی را روانه نانوایی ها کرده اند که به نفع سلامت مردم نیست.
وی گفت: افزایش سبوس گیری نان سیاست غلطی است که از حدود سه سال پیش در کشور شروع شده، برخی مسئولان تصمیم گرفتند که آرد سفیدتری را روانه بازار کنند که این تصمیم بر خلاف نیازهای سلامت مردم است.
عبداللهی اضافه کرد: میزان سبوس گیری آرد نان تافتون که باید حداکثر حدود 13 تا 13.5 درصد باشد اکنون به 15 تا 18 درصد و در برخی کارخانه ها به حدود 23 درصد رسیده است، این تصمیم اشتباهی است که به بهانه تولید نان سفید انجام شده است و سلامت مردم را به خطر می اندازد.
وی گفت: در مورد نان سنگک در صورتی که آرد استاندارد سنگک را داشته باشد و سبوس گیری آن 7 درصد باشد نیازی به غنی سازی با آهن و اسید فولیک نیست اما متاسفانه شاهد این هستیم که در مورد آرد نان سنگک نیز سبوس گیری بیش از این میزان انجام می شود و بهانه سفیدتر شدن نان سنگک آردهایی به 18 درصد سبوس گیری وارد نانوایی ها سنگک می شود.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: با توجه به گسترش چاقی و اضافه وزن و نیز افزایش بیماری های گوارشی، سرطان دستگاه گوارش و دیابت، افزایش سبوس گیری نان به زیان سلامت مردم است و باید هر چه سریعتر این سیاست بازنگری شود.
وی گفت: بر اساس دستور شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که ریاست آن با رئیس جمهوری است و 9 وزیر عضو آن هستند، وزارت بهداشت با همکاری سازمان ملی استاندارد، کار بازنگری و اصلاح استاندارد سبوس گیری آرد نانوایی را شروع کرده اند و جلسات کارشناسی این اقدام به طور مستمر بین دو دستگاه برگزار می شود.
عبداللهی افزود: پیشنهاد وزارت بهداشت این است که استاندارد سبوس آرد نان ها به استاندارد قبلی برگردد و برای نان سنگک هفت درصد، برای نان تافتون 13.5 درصد باشد. در مورد آرد نان بربری استاندارد قبلی 18 درصد سبوس گیری بود که پیشنهاد وزارت بهداشت این است که این استاندارد نیز بازنگری شود و میزان سبوس گیری آرد بربری نیز کاهش یابد.
وی اضافه کرد: البته ذائقه مردم و تقاضای بازارهم مهم است بنابراین انتظار نداریم در زمان کوتاه و یک دفعه نان های با سبوس بالاتر وارد بازار شود، زیرا ممکن است بسیاری از مردم نان های تیره تر را دوست نداشته باشند و تقاضای نان سفید داشته باشند، اما باید فرهنگ سازی شود تا مردم بدانند که نان هر چه تیره تر باشد به نفع سلامت آنهاست و نان های سفید، برای سلامت آنان مفید نیست.
مدیر کل تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: کار افزایش میزان سبوس نان، یک کار تدریجی است و باید گام به گام میزان سبوس آرد نان ها را افزایش دهیم تا به استانداردی برسیم که هم سلامت مردم را تامین کند و هم ذائقه و نیاز بازار را داشته باشد.

 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تغییر کد امنیتی