چهارشنبه , 01 /آذر /1396
 Wednesday , 22 /November /2017

مجوز فعالیت این پایگاه، در جلسه مورخ 1391/08/22 هیئت نظارت بر مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شده است.

تازه های خبری

logo-samandehi

انواع سکه در بازار آزاد با وجود افزایش قیمت جهانی طلا، ارزان شد

تهران-جارپرس-با وجود تداوم افزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی، قیمت انواع سکه طلا در بازار آزاد تهر...

سودان: درائتلاف علیه ایران شرکت نمی کنیم

تهران-جارپرس-ابراهیم غندور وزیر امور خارجه سودان گفت: دشمن ایران نیستیم و قصد نداریم در ائتلاف علیه...

شیخ نعیم قاسم: عربستان نمی تواند شکست های منطقه ای اش را در لبنان جبران کند

بیروت-جارپرس-شیخ «نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزب الله لبنان گفت که تمام گزینه های عربستان سعودی در من...

قطر: هیچ شواهدی علیه میزبانی جام جهانی 2022 وجود ندارد

تهران-جارپرس-دبیر کل کمیته عالی برگزاری جام جهانی 2022 قطر در واکنش به اظهارات مطرح شده در مورد اح...

اجرای کامل و دقیق برجام، آزمون مهمی برای سایر همکاری ها در عرصه بین المللی است/بعد از پایان داعش ، مبارزه با تروریسم در منطقه باید ادامه یابد

تهران-جارپرس-رییس جمهوری در تماس تلفنی همتای فرانسوی خود گفت: اجرای کامل و دقیق برجام آزمون مهمی ب...

حادثه زلزله کرمانشاه در کمیسیون بهداشت مجلس بررسی شد/رضایتمندی از اقدامات درمانی در مناطق زلزله زده

تهران-جارپرس-سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از بررسی ابعاد حادثه زلزله غرب کشور د...

بازتاب پیام سرلشکر سلیمانی به رهبر انقلاب درباره پیروزی بر داعش در رسانه های روسیه

مسکو-جارپرس-پیام سرلشکر سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه به محضر مقام معظم رهبری که در آن از پیروزی ب...

وزیر اطلاعات: امنیت و سلامت اقتصادی رکن تحقق اقتصاد مقاومتی است

بندرعباس-جارپرس-وزیر اطلاعات گفت: امنیت و سلامت اقتصادی رکن تحقق اقتصاد مقاومتی، و برقراری امنیت، مس...

  • انواع سکه در بازار آزاد با وجود افزایش قیمت جهانی طلا، ارزان شد

    سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۲۴
  • سودان: درائتلاف علیه ایران شرکت نمی کنیم

    سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۱۹
  • شیخ نعیم قاسم: عربستان نمی تواند شکست های منطقه ای اش را در لبنان جبران کند

    سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۱۳
  • قطر: هیچ شواهدی علیه میزبانی جام جهانی 2022 وجود ندارد

    سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۰۸
  • اجرای کامل و دقیق برجام، آزمون مهمی برای سایر همکاری ها در عرصه بین المللی است/بعد از پایان داعش ، مبارزه با تروریسم در منطقه باید ادامه یابد

    سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۰۳
  • حادثه زلزله کرمانشاه در کمیسیون بهداشت مجلس بررسی شد/رضایتمندی از اقدامات درمانی در مناطق زلزله زده

    سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۵
  • بازتاب پیام سرلشکر سلیمانی به رهبر انقلاب درباره پیروزی بر داعش در رسانه های روسیه

    سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۴۰
  • وزیر اطلاعات: امنیت و سلامت اقتصادی رکن تحقق اقتصاد مقاومتی است

    سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۲۹

آگهی
آگهی

استاندارد سبوس نان بازنگری می شود

تهران - جارپرس - مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: به منظور پیشگیری از بیماری ها، بازنگری در استاندارد سبوس نان در دستور کار وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد قرار گرفته است.

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، زهرا عبداللهی افزود: سبوس گیری از آرد نانوایی ها در سال های اخیر افزایش یافته و این مسئله خطر افزایش بیماری های دستگاه گوارشی، سرطان و دیابت را افزایش داده است بنابراین بازنگری در استاندارد سبوس نان در دستور کار وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد قرار گرفته است.
وی درباره غنی سازی آرد نانوایی ها با آهن و اسید فولیک اظهار کرد: غنی سازی آرد نانوایی ها با این دو ریزمغذی مهم از سال 86 در کشور شروع شد و در این سالها میزان پوشش غنی سازی آرد نانوایی ها گاهی کم و گاهی بیشتر می شد.
عبداللهی گفت: اکنون حدود 85 درصد آرد نان های لواش، تافتون و بربری با آهن و اسید فولیک در کشور غنی می شود اما کافی نیست و باید 100 درصد آرد تولیدی این نان ها غنی سازی را داشته باشند.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: مشکلی که اکنون در کیفیت تولید آرد نانوایی ها وجود دارد، میزان بالای سبوس گیری آن است که متاسفانه به بهانه ذائقه مردم و با این استدلال که مردم نان سفیدتر دوست دارند، کارخانه های تولید آرد به سمت سبوس گیری بیشتر حرکت کرده اند و آردهایی را روانه نانوایی ها کرده اند که به نفع سلامت مردم نیست.
وی گفت: افزایش سبوس گیری نان سیاست غلطی است که از حدود سه سال پیش در کشور شروع شده، برخی مسئولان تصمیم گرفتند که آرد سفیدتری را روانه بازار کنند که این تصمیم بر خلاف نیازهای سلامت مردم است.
عبداللهی اضافه کرد: میزان سبوس گیری آرد نان تافتون که باید حداکثر حدود 13 تا 13.5 درصد باشد اکنون به 15 تا 18 درصد و در برخی کارخانه ها به حدود 23 درصد رسیده است، این تصمیم اشتباهی است که به بهانه تولید نان سفید انجام شده است و سلامت مردم را به خطر می اندازد.
وی گفت: در مورد نان سنگک در صورتی که آرد استاندارد سنگک را داشته باشد و سبوس گیری آن 7 درصد باشد نیازی به غنی سازی با آهن و اسید فولیک نیست اما متاسفانه شاهد این هستیم که در مورد آرد نان سنگک نیز سبوس گیری بیش از این میزان انجام می شود و بهانه سفیدتر شدن نان سنگک آردهایی به 18 درصد سبوس گیری وارد نانوایی ها سنگک می شود.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: با توجه به گسترش چاقی و اضافه وزن و نیز افزایش بیماری های گوارشی، سرطان دستگاه گوارش و دیابت، افزایش سبوس گیری نان به زیان سلامت مردم است و باید هر چه سریعتر این سیاست بازنگری شود.
وی گفت: بر اساس دستور شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که ریاست آن با رئیس جمهوری است و 9 وزیر عضو آن هستند، وزارت بهداشت با همکاری سازمان ملی استاندارد، کار بازنگری و اصلاح استاندارد سبوس گیری آرد نانوایی را شروع کرده اند و جلسات کارشناسی این اقدام به طور مستمر بین دو دستگاه برگزار می شود.
عبداللهی افزود: پیشنهاد وزارت بهداشت این است که استاندارد سبوس آرد نان ها به استاندارد قبلی برگردد و برای نان سنگک هفت درصد، برای نان تافتون 13.5 درصد باشد. در مورد آرد نان بربری استاندارد قبلی 18 درصد سبوس گیری بود که پیشنهاد وزارت بهداشت این است که این استاندارد نیز بازنگری شود و میزان سبوس گیری آرد بربری نیز کاهش یابد.
وی اضافه کرد: البته ذائقه مردم و تقاضای بازارهم مهم است بنابراین انتظار نداریم در زمان کوتاه و یک دفعه نان های با سبوس بالاتر وارد بازار شود، زیرا ممکن است بسیاری از مردم نان های تیره تر را دوست نداشته باشند و تقاضای نان سفید داشته باشند، اما باید فرهنگ سازی شود تا مردم بدانند که نان هر چه تیره تر باشد به نفع سلامت آنهاست و نان های سفید، برای سلامت آنان مفید نیست.
مدیر کل تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: کار افزایش میزان سبوس نان، یک کار تدریجی است و باید گام به گام میزان سبوس آرد نان ها را افزایش دهیم تا به استانداردی برسیم که هم سلامت مردم را تامین کند و هم ذائقه و نیاز بازار را داشته باشد.

 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تغییر کد امنیتی